Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:28 | 16/03/2017

Αποκλειστικά στο paraskhnio.gr μίλησε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οχήματα της ελληνικής αστυνομίας, με αφορμή μία φωτογραφία ενός περιπολικού, το οποίο κινούταν σήμερα το πρωί στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας με σπασμένο το πίσω παρμπρίζ, και στη θέση του είχε τοποθετηθεί μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών, κολλημένη με μονωτική ταινία.

Ρεπορτάζ Στέλιος Προμπονάς

«Αυτή η εικόνα φυσικά και δεν τιμά την Ελληνική Αστυνομία. Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο ζήτημα των περιπολικών τα οποία είναι ερείπια. Ο στόλος της αστυνομίας έχει να ανανεωθεί από το 2007», τόνισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Γιώργος Καλλιακμάνης

Κινητά φέρετρα

«Τώρα γίνονται κάποιες ενέργειες για να πάρουμε κάποια καινούρια περιπολικά. Πιστεύω πως μέσα στους επόμενους πέντε με έξι μήνες θα έχουν αγοραστεί, και θα ανανεωθεί λίγο ο στόλος. Μιλάμε για περιπολικά τα οποία είναι «χάρβαλα». Είναι κινητά φέρετρα, χωρίς λάστιχα και χωρίς αμορτισέρ. Περιπολικά που έχουν κάνει κατά μέσω όρο 500.000 χιλιόμετρα» υπογράμμισε.

Η γραφειοκρατία

«Υπάρχει θέμα λόγω έλλειψης κονδυλίων, αλλά και για να λέμε και του στραβού το δίκιο υπάρχει πρόβλημα στην απορρόφηση των κονδυλίων. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δίνονται τα χρήματα για το σέρβις των οχημάτων, και αυτά να μην απορροφούνται από τις υφιστάμενες υπηρεσίες  λόγω γραφειοκρατίας και δυσλειτουργίας των υπηρεσιών. Ενώ η αρμόδια διεύθυνση δίνει κονδύλια, υπάρχει πρόβλημα στην απορρόφηση», είπε αγανακτισμένος ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Υπάρχουν περιπολικά χωρίς λάστιχα, περιπολικά τα οποία στηρίζουν τις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού με κώνους της τροχαίας, με καφάσια και οτιδήποτε άλλο αντικείμενο μπορείς να φανταστείς. Υπάρχουν περιπολικά που λείπει ο λεβιές ταχυτήτων και έχουν βάλει στη θέση του ακόμη και ομπρέλα», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Μάλιστα, όπως μας είπε ότι «πριν από δύο χρόνια περίπου, στο αεροδρόμιο, ένα συμβατικό όχημα της Ασφάλειας έπιασε φωτιά εν κινήσει, και οι δύο αστυνομικοί κατάφεραν να βγουν έξω από το φλεγόμενο όχημα την τελευταία στιγμή», είπε στο paraskhnio.gr ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Τη φωτογραφία του περιπολικού με το σπασμένο τζάμι, και τη μαύρη σακούλα στη θέση του τράβηξε η δημοσιογράφος Κάτια Φωτιάδου.

paraskhnio.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis