Γ. Καμίνης: Εμπιστοσύνη στον Γ. Πανούση για κάθαρση στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.
Γ. Καμίνης: Εμπιστοσύνη στον Γ. Πανούση για κάθαρση στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Την εμπιστοσύνη του προς την ικανότητα του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, να διευθετήσει το ζήτημα της κάθαρσης στο εσωτερικό της Αστυνομίας, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Αναφερόμενος στο θέμα της «αστυνομοκρατίας», το οποίο έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Ρήγας Αξελός, τόνισε ότι ο κ. Πανούσης αποτελεί «μια πολύ καλή επιλογή, που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει, αφού έχει και τη γνώση και την εμπειρία».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Αξελός υπογράμμισε ότι με τη νέα κυβέρνηση η αστυνομοκρατία έχει εμφανώς μειωθεί και επέρριψε ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ, για τα έκτροπα που έχουν κατά καιρούς συμβεί στην πόλη, σημειώνοντας, ότι «αυτοί που καίνε την Αθήνα φοράνε μάσκες και βγαίνουν από κλούβες».

Η τοποθέτησή του προκάλεσε τη μήνη του δημοτικού συμβούλου Αθανάσιου Πλεύρη, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε, ότι «ειδικά το ζήτημα της κάθαρσης στο εσωτερικό της Αστυνομίας, ο κ. Πανούσης το γνωρίζει αρκετά καλά. Να δούμε όμως τι θα γίνει και στον τομέα της Εθνικής Άμυνας. Διότι εκεί κι αν υπάρχουν μηχανισμοί. Εκεί τι θα κάνει η πολιτική ηγεσία; Δεν το έχουμε ακούσει ακόμη».

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης συνεχάρη τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν στη νέα Βουλή.

«Ως επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, έδωσε δείγμα γραφής πολιτικού ήθους. Ήδη από την προεκλογική περίοδο με θέρμη και μαχητικότητα αλλά παράλληλα με σεβασμό στους αντιπάλους, εξέφρασε τις απόψεις της παράταξης του», δήλωσε για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που ορίστηκε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχάρη τέλος τον Νικήτα Κακλαμάνη, για την επανεκλογή του, καθώς και για το ενδεχόμενο όταν γίνει η εκλογή του προεδρείου της Βουλής, να καταλάβει τη θέση του αντιπροέδρου.

Πηγή:naftemporiki.gr