Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 03/03/2015

Φορολογικό έλεγχο σε 10 ονόματα έκανε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, όπως κατέθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έπειτα από εντολή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπελέρης  κατέθεσε ότι στα τέλη του 2010 με αρχές 2011 τον κάλεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και του έδωσε ένα χαρτί που περιείχε 10 ονόματα και διευθύνσεις και πιθανώς και κάποια χρηματικά ποσά και του ζήτησε να κάνει έρευνα.

Όπως είπε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου  του είπε ότι τα 10 αυτά άτομα έχουν λεφτά στο εξωτερικό χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην  ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ.

«Αντίγραφο των ονομάτων έδωσε στην γραμματέα μου προκειμένου να αναζητήσει στο ΤΑΧΙΣ τα επίμαχα ονόματα και να συγκεντρώσει στοιχεία, φορολογικές δηλώσεις των 2-3 τελευταίων  ετών» συμπλήρωσε ο κύριος Καπελέρης.

Σε ερώτηση του προέδρου εάν από τον έλεγχο βρέθηκαν εντυπωσιακά ποσά,  ο κ. Καπελέρης απάντησε ότι υπήρχε αναντιστοιχία των ποσών με τις φορολογικές δηλώσεις και μεταξύ των 10 ονομάτων που θυμάται ήταν της κυρίας Φιξ και της κυρίας Μαρίας Παντελή.

Όπως είπε ο κ. Καπελέρης,  σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου αντικείμενο ήταν η αξιοποίηση της λίστας. Το ζήτημα ήταν εάν η αξιοποίηση της λίστας γινόταν από το ΣΔΟΕ ή από ειδικά συνεργεία, «όμως το θέμα έμεινε ανοικτό για το ποιος θα κάνει τον έλεγχο» είπε ο κ.Καπελέρης.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως ουδέποτε έλαβε γνώση του πλήρους περιεχομένου της λίστας Λαγκάρντ. Μόνο για τα ονόματα των 10 προσώπων που του έδωσε σε ένα χαρτί ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε ερώτηση του αρεοπαγίτη Κωνσταντίνου Τσόλα, σε περίπτωση που  είχε όλα τα ονόματα της επίμαχης λίστας Λαγκάρντ εάν  θα έκανε έλεγχο σε όλα τα ονόματα, η απάντηση του κ. Καπελέρη ήταν ότι θα έκανε έλεγχο σε όλα τα ονόματα που θα υπήρχαν.

Πηγή:naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis