Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:50 | 21/02/2020

«Μεγάλη η πολιτική σας ευθύνη κ. Μητσοτάκη και κ. Χρυσοχοϊδη που αναβιώσατε αυτό τον αποτυχημένο θεσμό και επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών» τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης μετά την συγκλονιστική ομολογία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου που επιβεβαίωσε τελικά το περιστατικό με τους ειδικούς φρουρούς στο Γκάζι, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Μετά τις υπεκφυγές της η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε τελικά το σοβαρό περιστατικό με τους ειδικούς φρουρούς στο Γκάζι, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση που κατήγγειλε την επαναφορά αυτού του «αποτυχημένου θεσμού» όπως χαρακτήρισε των ειδικών φρουρών και τις  1500 ρουσφετολογικές προσλήψεις ειδικών φρουρών που με «δύο – τρεις μήνες εκπαίδευσης παίρνουν τα όπλα και πηγαίνουν στα μπαρ ανάμεσα στα παιδιά μας».

Αρχικά, ο Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε την ανυπαρξία επίσημης ενημέρωσης για το περιστατικό.

«Απαράδεκτο να υποβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση δύο φορές ερωτήματα απέναντι στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση να κάνει πως δεν ακούει. Να μην πληροφορεί και να μην ενημερώνει τους πολίτες και μάλιστα για θέματα που άπτονται του πυρήνα της λειτουργίας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

«Είναι απαράδεκτο να μας αναγκάζεται να καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση. Εμείς δεν έχουμε υιοθετήσει τίποτα από όλα αυτά που γράφτηκαν αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα πείτε. Η ερώτηση δεν προέρχεται από μια κακόβουλη διάθεση. Να δώσετε ενημέρωση και πληροφόρηση στον ελληνικό λαό».

Στην συνέχεια, επιβεβαίωσε το περιστατικό με τους ειδικούς φρουρούς ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου προσθέτοντας ότι πρόκειται για «συμβάν που δεν έχει σχέση με την υπηρεσιακή διαδικασία» ενώ αιτιολόγησε το περιστατικό ότι οι συγκεκριμένοι ειδικοί φρουροί εντάχθηκαν πρόσφατα στο Σώμα.

"Απολύτως κατανόητο γιατί θέλατε να το κρύψετε"

Η ανατριχιαστική ομολογία της κυβέρνησης για το περιστατικό των ειδικών φρουρών στο Γκάζι: «Ειδικοί φρουροί που προσλάβαμε εκτός ΑΣΕΠ κι εκτός Πανελληνίων, διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο με τα υπηρασιακά τους όπλα. Ενεπλάκησαν σε καυγά με θαμώνες, το όπλο τους εκπυρσοκρότησε και το απώλεσαν»

«Απολύτως κατανοητό γιατί θέλατε να το κρύψετε. Γιατί σιωπήσατε. Γιατί έπρεπε να εκδώσουμε δύο ανακοινώσεις» τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης όταν πήρε το λόγο για δεύτερη φορά.

Τα γεγονότα «εκθέτουν την κυβέρνηση κατά απαράδεκτο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους Έλληνες αστυνομικούς που καθορίζει τα καθήκοντά τους όχι μόνο εντός αλλά και εκτός».

Έβαλε κατά του αποτυχημένου θεσμού των ειδικών φρουρών που επανέφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη πραγματοποιώντας 1500 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

«Γιατί αναβιώσατε με πολιτική σας απόφαση αυτούς τους αποτυχημένους θεσμούς των ειδικών φρουρών. Ρουσφετολογικός αρμός εξουσίας ο θεσμός των ειδικών φρουρών. Στερήσατε τη δυνατότητα των παιδιών που έδιναν εξετάσεις και πλήρως αναξιοκρατικά επαναφέρατε το θεσμό των ειδικών φρουρών. Με δύο τρεις μήνες εκπαίδευσης παίρνουν τα όπλα και πηγαίνουν στα μπαρ ανάμεσα στα παιδιά μας που πάνε να διασκεδάσουν.

Και δεν έχει παραιτηθεί ακόμα κανένας από σας;» ρώτησε ο Γιάννης Ραγκούσης.


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis