Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:53 | 08/07/2020

«Όχι απλώς ποινικοποιείτε την ελεύθερη συμμετοχή σε δημοκρατικές συγκεντρώσεις, αλλά κάτι βαθύτερο για τη Δημοκρατία και τη φύση της: Ποινικοποιείτε την ελεύθερη έκφραση των πολιτών», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τις Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά «στη νεκρανάσταση των νεκρών διαταγμάτων της χούντας». Ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε ότι με το νομοσχέδιο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινή ζωή των πολιτών γιατί «από την ώρα που θα γίνει νόμος, θα λειτουργεί ως προβοκάτορας: Κάνετε τα αδύνατα δυνατά να φέρετε στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα τα "κίτρινα γιλέκα" της Γαλλίας.

Κάνετε τα αδύνατα δυνατά να επαναφέρετε στη συνείδηση των πολλών το μίσος προς τον αστυνομικό [...] Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα αυξηθούν οι πορείες αντί να μειωθούν γιατί τώρα πια έχετε προσφέρει έναν παραπάνω λόγο», εκτίμησε ο κ. Ραγκούσης.

Αφού επανέλαβε ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και του συναθροίζεσθαι «δεν υπόκεινται στην αδειοδότηση της αστυνομίας και σε προληπτικό έλεγχο», αναφέρθηκε στον κομματισμό που όπως είπε επαναφέρει η ΝΔ φέροντας ως παραδείγματα το «διορισμό του κ. Κοντολέοντα ως επικεφαλής της ΕΥΠ» και τον «τρόπο με τον οποίο προσλάβατε 1.500 ειδικούς φρουρούς εκτός ΑΣΕΠ, εκτός πανελληνίων και τους αμολήσατε ανεκπαίδευτους στην ενεργό δράση».

Τέλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είπε: «Αγαπητέ Μιχάλη, εγώ δεν θα πω ποιος ήταν υπουργός επί Μαρφίν. Θα ρωτήσω εάν "θυμάσαι μήπως, αγαπητέ Μιχάλη, πόσο ήταν [...] το δημόσιο χρέος της χώρας το 2009 [...] και σήμερα, με ένα πολλαπλάσιο δημόσιο χρέος δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια της ιστορίας της. Γιατί; Γιατί δημιούργησαν κάποιοι, αγαπητέ Μιχάλη, με τους οποίους κάθεστε στα ίδια έδρανα τώρα [...] εκείνο το δυσθεώρητο δημοσιονομικό έλλειμμα του 15%, χρεοκόπησαν τη χώρα και οδήγησαν την Ελλάδα εκτός των αγορών», είπε ο κ. Ραγκούσης, λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί «με αυτό το αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό νομοθέτημα που έφεραν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, καθρεφτίζουν τις βαθύτερες σκέψεις, τις βαθύτερες ιδεολογικές αρχές, καθρεφτίζουν αυτό που έχουν στον εσωτερικό τους κόσμο».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis