Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:57 | 14/02/2020

Έντονα επικρίνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, την απόρριψη του αιτήματος της «Police Action-Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», με το οποίο ζητούσε να θέσει υπό την αιγίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT αστυνομικών, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ‪από 24 έως 26 Ιουνίου‬, αλλά και να αναλάβει την περιφρούρησή του προκειμένου οι εργασίες του να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα.

Ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για «ορμπανικής αντίληψης» απόρριψη από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει «την υπερσυντηρητική της απόφαση που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, καθώς και να εναρμονιστεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης». «Σε τελική ανάλυση», αναφέρει, «να εναρμονιστεί με τον ίδιο τον καταστατικό σκοπό της Αστυνομίας, ο οποίος οφείλει να είναι η προάσπιση όλων των πολιτών χωρίς Διακρίσεις από το Έγκλημα καθώς και η προαγωγή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis