Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:00 | 09/08/2019

Την επανεισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας μέσα στην αστυνομία, όπου φαίνεται ότι προτιμάται η πρόσληψη ειδικών φρουρών από οργανικές θέσεις αστυφυλάκων, καταγγέλλει με χθεσινή του δήλωση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης.

[custom:google-ads]

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι: «Η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά παράβαση των πολύχρονων προσπαθειών για την αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας και αδιαφορώντας προκλητικά για τις γενικευμένες αντιδράσεις στις τάξεις των αστυνομικών, όχι μόνον προχωρά στην πρόσληψη ειδικών φρουρών εκτός Πανελληνίων εξετάσεων, αλλά κλιμακώνει με το χειρότερο τρόπο την κακοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Για να προσλάβουν τους ειδικούς φρουρούς, καταργούν 1.115 νευραλγικές οργανικές θέσεις, κυρίως αστυφυλάκων. Ναι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το Προεδρικό Διάταγμα 86/2019 καταργεί 1.115 οργανικές θέσεις, κυρίως αστυφυλάκων. Συνεχίζουν να σπέρνουν ανέμους στην Ελληνική Αστυνομία».

Σύμφωνα με το Π.Δ. 86/2019, οι θέσεις των ειδικών φρουρών αυξάνονται κατά 1.115 και ταυτόχρονα μειώνονται οι οργανικές θέσεις αστυφυλάκων (κατά 870) και συνοριοφυλάκων (κατά 245), συνολικά δηλαδή η μείωση των θέσεων αστυφυλάκων και συνοριοφυλάκων φτάνει τις 1.115 θέσεις.

Πηγή:  avgi.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Burn out Αστυνομικού επαγγέλματος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis