Γ. Σταμούλης: Οι δυνάμεις μας παραμένουν στην πρώτη γραμμή όπου οι κίνδυνοι στοχεύουν την πολιτική προστασία της πατρίδας μας

Γ. Σταμούλης: Οι δυνάμεις μας παραμένουν στην πρώτη γραμμή όπου οι κίνδυνοι στοχεύουν την πολιτική προστασία της πατρίδας μας

Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά κ. Γιάννη Σταμούλη, στην σελίδα του στο Facebook

Από τις πρώτες στιγμές του σεισμού, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Πειραιά βρεθήκαμε προληπτικά στις κρίσιμες εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, ιδρύματα και γειτονιές με ευπαθή οικοδομήματα.

Παρείχαμε τη βοήθεια μας όπου κληθήκαμε. Ιδιαίτερη επιχείρηση στήθηκε στον ταινιόδρομο Κράκαρη όπου και κατέρρευσε.

Η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από την 1η ΕΜΑΚ ενώ από την πρώτη στιγμή συντονίσαμε τις προσπάθειες μας με την ΕΛ.ΑΣ. το Λ.Σ. και Ο.Λ.Π. Στην επιχείρηση σημαντική η συνδρομή του Λιμενάρχη Πειραιά, ενώ από τις πρώτες στιγμές ήταν μαζί μας ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης.

Ξεχωριστή παρουσία το πυροσβεστικό μας πλοιάριο ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ που διενήργησε περιπολία σε όλο το λιμάνι από Πειραιά μέχρι Πέραμα.

Σε διαρκή επικοινωνία με τον Αντιπερειφερειάρχη Πειραιά και τους Δημάρχους Πειραιά, Δραπετσώνας, Περάματος Νίκαιας και Κορυδαλλού αποτιμήσαμε τις δράσεις μας στο Σ.Ο.Π.Π. Πειραιά που συγκλήθηκε στον ειδικό εναλλακτικό προβλεπόμενο χώρο.

Οι δυνάμεις μας πέρα από την αντιπυρική περίοδο (παράλληλα είχαμε και πυρκαγιά στη Σαλαμίνα) παραμένουν στην πρώτη γραμμή όπου οι κίνδυνοι στοχεύουν την πολιτική προστασία της πατρίδας μας.