Γ. Χατζίκος: «Για εμάς τους αστυνομικούς η βόμβα μολότοφ είναι όπλο»

Γ. Χατζίκος: «Για εμάς τους αστυνομικούς η βόμβα μολότοφ είναι όπλο»

Στην νέα διάταξη του Ποινικού Κώδικα που αφορά την κατοχή εκρηκτικών υλών, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο Γιώργος Χατζίκος, εν ενεργεία αστυνομικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου.

«Καταρχάς να σας πω ότι για εμάς (σσ τους αστυνομικούς), η βόμβα μολότοφ είναι όπλο και για εμάς και για τους πολίτες. Μιλάμε για εκρηκτικό μηχανισμό. Από εκεί και πέρα με τον καινούργιο νόμο βλέπουμε να υπάρχει μια υποβάθμιση του αδικήματος της κατοχής και χρήσης των μολότοφ. Από κακούργημα και ποινή που είναι στα 20 έτη να θέλουν να το κάνουνε πλημμέλημα με ποινή έως 3 έτη. Εμείς οι αστυνομικοί πιστεύουμε ότι χρειάζεται να βρεθεί τρόπος να περιοριστούν οι επιθέσεις και ειδικότερα η χρήση μολότοφ και θεωρούμε ότι στη χώρα μας δεν πρέπει να υπάρχουνε τέτοια συμβάντα όπως τραυματισμοίς κλπ», τόνισε με βάση την ιδιότητά του ως αστυνομικός, ο Γ. Χατζίκος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «πολύ λυπηρό» το γεγονός ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι είναι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου να εκφράζουν τέτοιες απόψεις».

Πηγή: politik.gr