Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:37 | 22/05/2015

Επειδή όπως λέει και το άσμα της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες δείτε ποιοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι, που έχουν προσθέσει και την έκτιση κάποιας ποινής στο βιογραφικό τους

Η φυλάκιση κάποιου δισεκατομμυριούχου θα μπορούσε να μοιάζει με φάρσα και αυτό γιατί το χρήμα σημαίνει δύναμη, μια δύναμη που θα μπορούσε να είναι πάνω από χώρες και πάνω από νόμους. Ωστόσο, υπάρχουνε χώρες που αψήφισαν τα πλούτη, την επιρροή και τη δύναμη των δισεκατομμυριούχων και τους έκλεισαν στην φυλακή.

10. Ο Bernie Ebbers

 

 

 

Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος ήταν ιδιοκτήτης της WorldCom, μιας τεράστιας εταιρίας τηλεπικοινωνιών, που ήλθε στο επίκεντρο της παγκόσμια κοινής γνώμης για ένα πρωτοφανές λογιστικό σκάνδαλο. Στις αρχές τις δεκαετίας του 2000 μέχρι το 2005 ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Bernie Ebbers φαίνεται πως δεν τηρούσε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας και κατηγορήθηκε για 9 αδικήματα πρώην υπαλλήλων του.

Μεταξύ των κατηγοριών περιλαμβανόταν η συνωμοσία, απάτη τίτλων και την έκδοση ψευδών δηλώσεων. Ο ίδιος εκτίει ποινή 25 ετών και αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028, σε ηλικία 80 ετών.

9. Η Ding Yuxin

 

 

 

Η Ding Yuxin είναι η Κινέζα επιχειρηματίας που καταδικάστηκε σε 20ετη φυλάκιση και βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα από το 2013. Κατηγορήθηκε για απάτες εκατομμυρίων και για τη δωροδοκία του πρώην υπουργού σιδηροδρόμων της Κίνας Liu Zhijun. Η Yuxin κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια πραγματοποιώντας απάτες, να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία από το τίποτα. H αφορμή για τη σύλληψή της στάθηκε η συγκεκριμένη δωροδοκία.

8. Ο Raj Rajaratnam

 

 

 

Ο Raj Rajaratnam μετακόμισε από τη  Σρι Λάνκα στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα μέσω του γιου του. Ο γιος του σπούδασε στην Αγγλία σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, με αποτέλεσμα με τη βοήθεια του πατέρα του και ένα μικρό κεφάλαιο να γίνει πασίγνωστος στον χώρο των επιχειρήσεων. 

Ωστόσο, αποδείχθηκε πως η ευημερία του δεν ήταν αποκλειστικά αποτέλεσμα της σκληρής του δουλειάς, αλλά και των σωστών χειρισμών του πατέρα του. Το 2011 ο πατέρας του φαίνεται να χρησιμοποίησε προς όφελός του μερικές εμπιστευτικές πληροφορίες που είχε καταφέρει να αποσπάσει, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να τιμωρηθεί φυλάκιση 11 χρόνων.

7. Ο Bernie Madoff

 

 

 

Ο Bernie Madoff υπολογίζεται πως ίσως έχει διαπράξει τη μεγαλύτερη απάτη στον επιχειρηματικό κόσμο και εκτίει ποινή φυλάκισης 150 χρόνων.

Κάποτε η αξία της περιουσίας του άγγιζε τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τώρα έχει χάσει κάθε αξία καθώς ο ίδιος βρίσκεται στη φυλακή και οι δυο γιοί του έχουν πεθάνει. Ο ένας αυτοκτόνησε το 2010 και ο άλλος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο πριν από μερικούς μήνες.

6. Οι Huang Guangyu και Du Juan

 

 

 

Ο Huang Guangyu βρίσκεται φέτος για 14η χρονιά στη φυλακή, ενώ η σύζυγός του Du Juan εκτίει την 3η χρονιά της ποινής της. Ο Guangyu ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα με περιουσία που έφθανε περίπου τα 3.000.000.000 δολάρια και προερχόταν από την αγορά ηλεκτρονικών ειδών λιανικής πώλησης.

Ο ίδιος καταδικάστηκε για δωροδοκία, χειραγώγηση των τιμών των μετοχών και των παράνομων ξένων εμπορικών συναλλαγών, ενώ η σύζυγός του καταδικάστηκε για την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών.

5. Οι Mikhail Khodorkovsky και Platon Lebedev

 

 

 

Το συγκεκριμένο δίδυμο αποτελούσε το πιο πλούσιο της Ρωσίας, με την περιουσία τους να φτάνει τα 15 δισ. δολάρια. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης Knodokovsky και Lebedev ήταν δύο από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της ιδιωτικοποίησης της βιομηχανίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, καταδικάστηκαν για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με αποτέλεσμα να φυλακιστούν για λίγους μόλις μήνες. Το δίδυμο ελευθερώθηκε αποδεικνύοντας πως η δύναμη των χρημάτων υπερισχύει του νόμου.

4. Ο Chey Tae-won

 

 

 

 

Η SK Group είναι μια από τις πιο επικερδείς εταιρίες της Κορέας, οι δραστηριότητές της εκτείνονται στον χώρο της ενέργειας, των κατασκευών και των τηλεπικοινωνιών. Ο ίδιος κληρονόμησε τον κολοσσό από τον πατέρα και λίγο αργότερα, το 2011 κατηγορήθηκε για την υπεξαίρεση πάνω από 40.000.000 δολαρίων, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με 4ετή φυλάκιση.

Ο Chey Tae-won υποστηρίζει πως είναι αθώος ακόμη και σήμερα, ενώ μαζί με αυτόν φυλακίστηκε και ο αδελφός του που δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

3. Alfred Taubman

 

 

 

Η εταιρία Sotheby είναι μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, ασχολείται με συλλεκτικά αντικείμενα, τα ακίνητα, την τέχνη και τη δημοπράτησή τους. Ο Alfred Taubman ήταν ο πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας από 1980 μέχρι το 2000. Όταν παρέλαβε την εταιρία το 1980, αντιμετώπιζε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, ωστόσο ο ίδιος κατάφερε να βρει τη λύση, ακόμη και αν αυτή δεν ήταν απόλυτα νόμιμη.

Το 2002, καταδικάστηκε για συνωμοσία με τον οίκο Κρίστις για τον καθορισμό των τιμών, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για δέκα μήνες και να πληρώσει πρόστιμο $7.000.000.

2. Ο Michael Milken

 

 

 

Η παράνομη δράση του ξεκινά κάπου το 1980 όταν ενεπλάκη σε διάφορες τραπεζικές συναλλαγές. Το 1990, ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του για κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, όπως το παράνομο εμπόριο και η φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε δυο χρόνια φυλάκισης. Όταν αποφυλακίστηκε προσπάθησε να διατηρήσει ένα χαμηλό και έντιμο προφίλ δημιουργώντας ιδρύματα και κάνοντας δωρεές.

1. Ο Chung Mong-Koo

 

 

 

Ο Chung Mong-Koo είναι ο πρόεδρος της Hyundai. Η περιουσία του φτάνει τα 7 δισ. δολάρια. Ο ίδιος έχει τη φήμη του σκληρά εργαζόμενου άνδρα του καλού οικογενειάρχη και παραμένει ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Νότια Κορέα.

Το 2007  καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση εταιρικών κεφαλαίων. Παρέμεινε στη φυλακή μόνο για μερικούς μήνες, αλλά έλαβε χάρη, λόγω της συμβολής του στην κορεατική κοινωνία και της υπόσχεσής του του για περαιτέρω δωρεές.

(Πηγή: TheRichest)

news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis