Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 06/06/2020

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Της Αναστασίας Καρυπίδου

 

Δημήτρης Δαγκλής

Μόνο η κόρη μου με κάνει ό,τι θέλει

 

Ο Δημήτρης Δαγκλής είναι ο άνθρωπος πίσω από το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης. Εκλεγμένος με την παράταξη Ζέρβα ανέλαβε την ευθύνη της δημοτικής αστυνομίας. Εργάζεται ως αστυνομικός, με πορεία στον συνδικαλισμό. Να υπογραμμίσω ένα πράγμα… πως ακόμη κι αν είστε «κολλητός» του μην του ζητήσετε να σας σβήσει κλήση. Να προσέχετε που θα παρκάρετε, γιατί δεν θα σας χαριστεί!

Περιέγραψε τους πρώτους μήνες ως εκλεγμένος στον δήμο…

Πολύ διάβασμα!! Ομως από την πρώτη στιγμή κατάλαβα, μέχρι να ενημερωθώ πλήρως για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου συνολικά και ειδικότερα της δημοτικής αστυνομίας, πόσο τυχερός ήμουνα και είμαι για τους νέους συνεργάτες που έχω στο πλευρό μου. Η προσαρμογή μου έγινε γρήγορα χάρη στη βοήθεια τους. 

Προτιμάς τη μπλε στολή της ΕΛ.ΑΣ. ή το κοστούμι της δημοτικής αστυνομίας;

Ντύνομαι casual, κοστούμι σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Προτιμώ την μπλε στολή… εξάλλου είμαι 22 χρόνια στο Σώμα, αλλά η δημοτική αστυνομία μου θυμίζει σε πολλά την ΕΛ.ΑΣ.

Σε ποια παράβαση δεν χαρίζεσαι;

Παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ και σε ράμπες διάβασης. Τις συγκεκριμένες παραβάσεις τις θεωρώ ως την χειρότερη αντικοινωνική συμπεριφορά που μπορεί να επιδείξει ένας οδηγός. 

Πόσοι γνωστοί σου είπαν… σβήσε μου την κλήση;

Ελάχιστοι και αυτοί κυριολεκτικά με τη ψυχή στο στόμα, γιατί γνωρίζουν ότι είμαι αυστηρός.

Είδες ποτέ ροζ χαρτάκι στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου;

Μέχρι στιγμής όχι. Ούτε στο αυτοκίνητο, ούτε στη μηχανή. 

Θα έλεγες «ναι» σε θέση αντιδημάρχου;

Ο δήμαρχος είναι αυτός που αξιολογεί, κρίνει και αποφασίζει για το διοικητικό σχήμα, είναι εκείνος που θα αποφασίσει εάν θα μου εμπιστευτεί μία αντιδημαρχία. Από εκεί και πέρα η δουλειά και η ανάληψη ευθυνών, δεν με τρομάζουν. 

Ποιο μέρος της Θεσσαλονίκης είναι αγαπημένο;

‘Οπου σταθώ, η Θεσσαλονίκη με αγκαλιάζει. Θα πω όμως η παραλία. Το κόσμημα της πόλης μας. Η βιτρίνα μας.

Ο κορονοϊος σε τρόμαξε;

Με προβλημάτισε. Πρωτόγνωρες καταστάσεις στις οποίες έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Ευτυχώς, ο κόσμος ενώθηκε και πειθάρχησε και απέδειξε ένα αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης. Η επιτυχία ήταν συλλογική και έφερε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ.

Φήμες λένε ότι έχεις αδυναμία στην κόρη…

Δεν είναι φήμες, είναι η πραγματικότητα. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κυριολεκτικά με κάνει ό,τι θέλει!

Ποια φράση χρησιμοποιείς πιο συχνά…

«Λίγα λόγια και καλά, πολύ δουλειά, πάμε όλοι μαζί».

 

Πηγή:  karfitsa.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis