Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:52 | 01/07/2015

Στη σύλληψη δέκα ατόμων προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ιταλίας, μετά από εκτεταμένη επιχείρηση που διενεργήθηκε σε τρεις πόλεις.

 


Πρόκειται για τέσσερις Ιταλούς, πέντε Αλβανούς και έναν Καναδό, οι οποίοι είχαν δημιούργησει ένα δίκτυο διακίνησης των Ισλαμιστών εντός της ιταλικής επικράτειας, διοχετεύοντας τους εκπαιδευμένους "αντάρτες" σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν η αστυνομία εντόπισε μία Ιταλίδα με τον σύζυγό της, να επιχειρούν να ταξιδέψουν στη Συρία, προκειμένου να ενταχθούν στο ισλαμιστικό κράτος.

Το ζευγάρι μετακινήθηκε μέσω Μιλάνου, Μπέργκαμο και Γκροσέτο. Ο ρόλος του Καναδού στην όλη επιχείρηση δεν έχει αποσαφηνιστεί. Η αστυνομία επιχειρεί να διαλευκάνει το τοπίο, ώστε να γνωρίζει με τι ακριβώς είναι αντιμέτωπη και να δράσει αναλόγως.

Σε άλλη επιχείρηση στη Ρώμη, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων από τη Βόρεια Αφρική, τα οποία κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν ιστοσελίδα ισλαμιστικού περιεχομένου, σχεδιάζοντας επιθέσεις στην Ιταλία, αλλά και σε χώρες της Αφρικής.

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis