Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:59 | 21/05/2019

Προγραμματισμένη συνάντηση  με τον Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ Στρατηγό Α. Δασκαλάκη και την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έγινε την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Αρχηγείο της ΕΛΆΣ στην Αθήνα .
Στην συνάντηση  εκτός από την νομική σύμβουλό μας Νίκη Τηλιακού και την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας  Νατάσα Μπομπολάκη παρευρέθηκε και η Ελισάβετ Δημητρά, ερευνήτρια, εξωτερική συνεργάτης της οργάνωσης Animal Ethics.

Tα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τρία σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση:

α. Η δημιουργία Ομάδας της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των ζώων που αντιστοιχεί στον όρο Αστυνομία Ζώων.
Το αίτημα της ΠΦΠΟ συνυπέγραφαν οι παρακάτω Οργανισμοί :
Αρκτούρος -Κέντρο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριας Ζωής -Zωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού  -Ethos and Empathy -Eλληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ)-Δράση για την Αγρια Ζωή -SAPT Hellas -Δράση για τα Αδέσποτα - Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας-Αλκυόνη Σύλλογος Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων και  Dreamdancers .
[custom:google-ads]
Σύμφωνα με τον κ. Επιτελάρχη το θέμα θα τεθεί αρμοδίως και θα υπάρξει απάντηση  εντός μηνός περίπου .

β. Η αντεγκληματική πολιτική της ΕΛ.ΑΣ να συμπεριλάβει την  νομοθεσία για την ενεργητική και παθητική κακοποίηση των ζώων , ώστε οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων της επικράτειας να γίνονται και βάσει της επίτευξης των στόχων για τις κακοποιήσεις των ζώων , γεγονός που θα επιφέρει την ακόμη μεγαλύτερη και συστηματική  ενεργοποίηση των αστυνομικών οργάνων για τις αξιόποινες κατά των ζώων πράξεις .
Το αίτημά μας αυτό έχει γίνει δεκτό, αναμένεται δε η ενσωμάτωσή του στην αντεγκληματική πολιτική του 2020 .

γ. Η δημιουργία σποτ της ΕΛ.ΑΣ με την συμμετοχή Αστυνομικών  με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου. Το αίτημα  αντιμετωπίστηκε από τον κ. Επιτελάρχη θετικά .

Η ΠΦΠΟ θα συνεχίσει να αγωνίζεται  με επιμονή και υπομονή για την πραγματοποίηση των παραπάνω στόχων .

Πηγή: ekriti.gr

 

*ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι επισημαίνει η Ομοσπονδία των Αστυνομικών για την απόφαση του ΣτΕ που αφορά τα δώρα των Δημοσιων Υπαλλήλων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis