Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:16 | 07/03/2017

Στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Μεσολογγίου ζωντάνεψε σήμερα το φρικτό φονικό της Παραβόλας, όπου στις 8 Φεβρουαρίου 2016, ένας 22χρονος σκότωσε την 44χρονη μητέρα του με κουζινομάχαιρο, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο.

Ο νεαρός τσακωνόταν με τον 18χρονο αδελφό του και όταν η μητέρα του προσπάθησε να τους χωρίσει δέχθηκε τις μαχαιριές του, πέφτοντας νεκρή στην κουζίνα του σπιτιού τους. Αρχικά ο 22χρονος τραυμάτισε ελαφρά τον αδελφό του με το μαχαίρι και στη συνέχεια επιτέθηκε στην μητέρα του έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.  Μετά από το έγκλημα ο 22χρονος δράστης έφυγε γρήγορα από το σπίτι και περιπλανιόταν με το φονικό όπλο μέσα στο χωριό, ενώ η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον αναζητούσε. Την αστυνομία ειδοποίησε ένας φίλος του ο οποίος τον είδε γεμάτο αίματα και παρόλο που συνομίλησε μαζί του δεν μπόρεσε να καταλάβει τι συνέβαινε και έτσι απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση όπως κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και οι μάρτυρες και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 7 μηνών. Η διαδικασία κύλησε ήρεμα και ολοκληρώθηκε χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και η κατηγορία μετατράπηκε από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη σπάζοντας τα ισόβια. Όπως δήλωσε στη «Σ» ο συνήγορος υπεράσπισης του 22χρονου Νίκος Καζαντζής, ασκήθηκε έφεση επί της ποινής.

Νίκος Αγγελόπουλος

sinidisi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis