Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 26/10/2017

Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας και τον Νίκο Τόσκα έστρεψε τα βέλη του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τους Σωτήρη Ξενάκη και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Ο πρώην υπουργός εστίασε την κριτική του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχολιάζοντας την ύπαρξη "εντολής αυτοσυγκράτησης", όπως την ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν ποια είναι η ενδόμυχη θέληση της πολιτικής τους ηγεσίας και αναλόγως ανταποκρίνονται γιατί θέλουν να πατάνε σε στέρεο έδαφος και το μόνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση.

[custom:google-ads]

Ο Νίκος Δένδιας, ερωτηθείς για το αν έχει την αίσθηση ότι υπάρχει «μήνυμα» της πολιτικής ηγεσίας προς την Αστυνομία για πιο χαλαρή στάση στο θέμα της ασφάλειας, απάντησε χαρακτηριστικά:

"Είναι προφανές ότι τα αστυνομικά όργανα έχουν εντολή «αυτοσυγκράτησης» και στην πραγματικότητα σαφή εντολή αποχής από την επιβολή της έννομης τάξης δηλαδή του δημοκρατικού δικαιώματος του πολίτη να απολαμβάνει την ασφάλεια την οποία το σύνταγμα του επιτρέπει να απαιτήσει από το ελληνικό κράτος. Είναι επίσης ηλίου φαεινότερο ότι τα αστυνομικά όργανα ξέρουν ότι αν κάνουν κάτι δεν θα έχουν κάλυψη, θα βρεθούν και απολογούμενοι αυτό έχει οδηγήσει στην απόλυτη απραξία τους Έλληνες αστυνομικούς"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για τον γενικότερο τρόπο που η κυβέρνηση προσλαμβάνει τη σχέση τους με το νόμο και την τάξη, σχολιάζοντας ότι "δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη και ακριβώς επειδή εφαρμόζουν μια σκληρότατη οικονομική πολιτική προσφέρουν σε ένα τμήμα της άφρονος Αριστεράς ως αντάλλαγμα τη δυνατότητα να φέρεται με τον τρόπο που βλέπουμε".

 

Ο Νίκος Δένδιας κάλυψε απολύτως το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και το έργο του, καυτηριάζοντας παράλληλα την οργάνωση της υπηρεσίας. "Δεν θεωρώ ότι λείπει προσωπικό , θεωρώ ότι η κατανομή του προσωπικού με ένα οργανόγραμμα της δεκαετίας του ’60 είναι χείριστη και κατά συνέπεια καταλήγεις να έχεις υπερβάλλοντα αριθμό εκεί που δεν το χρειάζεσαι" ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τον νόμο που είχε ψηφιστεί κατά τη διάρκεια της υπουργείας του, ο οποίος δεν εφαρμόζεται. "Εγώ πέρασα ένα νομοθέτημα για μια πλήρη αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας δυστυχώς δεν εχει μείνει τίποτα από αυτό που πέρασα. Το νομοθέτημα αυτό ψηφίστηκε με ευρύτερη πλειοψηφία και κομμάτια της Αριστεράς τότε το ψήφισαν" τόνισε συμπληρώνοντας ότι "η Ελληνική Αστυνομία είναι οργανωμένη στη βάση της δεκαετίας του ’60 έλεγα τότε όπως ακριβώς βλέπετε τα πράγματα στην ταινία «ο Ηλίας του 16ου». Εάν περιμένεις με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του 21ου αιώνα είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Συνεχίζοντας την έντονη κριτική προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου είπε χαρακτηριστικά ότι "και την πιο σύγχρονη αστυνομία του πλανήτη να έχεις εάν η πολιτική ηγεσία της λεει «μη κάνεις τίποτα» εμμέσως ή αμέσως, τότε δεν έχει καμία σημασία τι έχεις , το εργαλείο έτσι κι αλλιώς μένει απολύτως ανενεργό.Αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει σαν εργαλείο να επιβάλλεται ο νόμος και η τάξη δηλαδή το δικαίωμα του αδύναμου πολίτη να περπατάει στο δρόμο ασφαλής. Το μέσο πολίτη τον έχουμε παρατήσει στο έλεος του Θεού και όποιος θέλει κάνει ότι γουστάρει εδώ πέρα."

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να παρέμβει ο Εισαγγελέας για τη δράση του Ρουβίκωνα απάντησε κατηγορηματικά. "Βεβαία θα μπορούσε να παρέμβει Εισαγγελέας, ούτως ή άλλως ο Εισαγγελέας όταν υπάρχει αξιόποινη πράξη παρεμβαίνει και οφείλει να παρέμβει τώρα το τι γίνεται εδώ δεν το ξέρω".

Αναφορικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την αναβάθμιση των F-16, έχοντας περάσει από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας είπε με νόημα:
"|Εμείς είμαστε υπέρ του να έχει η χώρα άμυνα παρά την οικονομική κρίση δεν ισχυριζόμαστε ότι η χώρα μπορεί να μένει στο έλεος του Θεού. Νομίζουμε ότι και ο έλληνας πολίτης αυτή τη θέληση έχει όμως πρέπει να μας λένε γιατί τι είδους αναβάθμιση; Εάν η αναβάθμιση αυτή ανταποκρίνεται σε αυτό που η Τουρκία θα έχει το χρονικό διάστημα της ολοκλήρωσης της αναβάθμισης ο κόπος του έλληνα πολίτη δικαίως χαλιέται όμως πρέπει να μας ενημερώσει κάποιος. Είναι ενημέρωση αυτή που έχουμε;"  

Πηγή:  www.parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis