Δένδιας: Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τους κινδύνους διακίνησης μεταναστών

"ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"
Δένδιας: Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τους κινδύνους διακίνησης μεταναστών

Για κυβερνητική επιχείρηση αποδόμησης του ολοκληρωμένου συστήματος Ασύλου και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, με αφορμή το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας στην Αμυγδαλέζας, κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Με τις αλλαγές που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση «εμφανίζεται να μην αντιλαμβάνεται [..] τους κινδύνους σχετικά με τη διευκόλυνση της διακίνησης παρανόμων μεταναστών, της εκμετάλλευσης των τελευταίων από εγκληματικούς κύκλους και της επιστροφής του κέντρου της Αθήνας και των άλλων πόλεων στη δραματική κατάσταση στην οποία ευρίσκονταν πριν τον Ιούνιο του 2012 σημειώνει, σε σχετική γραπτή δήλωσή του, ο κ. Δένδιας.

Προτείνει μάλιστα στη νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει πλήρως το εγκεκριμένο σχέδιο δράσης για το άσυλο και τη μετανάστευση, να επιλύσει τα λειτουργικά προβλήματα που τυχόν προέκυψαν στα Προαναχωρησιακά Κέντρα και να αναθερμάνει τις συμμαχίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες του Νότου για την αλλαγή του Κανονισμού του Δουβλίνου».

 Καταλήγει, δε, σημειώνοντας ότι η εγκατάλειψη της πολιτικής αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων και επιστροφής των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης, θα αποτελέσει σφάλμα σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο τομέα, με καταστροφικά αποτελέσματα για την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια της χώρας.-