Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:24 | 29/11/2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστο Λαμπρίδη, πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης. Οι βασικοί άξονες της συζήτησης υπήρξαν η ανάγκη για τη στήριξη του τοπικού Λιμεναρχείου με προσωπικό, κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό, η ένταξη και υλοποίηση των αναπτυξιακών προτάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, καθώς και οι προτεραιότητες ως προς την κομβικής σημασίας εθνική λιμενική πολιτική.

Ωστόσο, στη συζήτηση κυριάρχησε η αναγκαιότητα άρσης του αποκλεισμού του Ρεθύμνου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου. Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του προς τον Υπουργό για το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε καμία από τις 11 προς ένταξη προτάσεις του Λιμενικού Ταμείου που υπεβλήθησαν.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής ανέλυσε το σχεδιασμό του Υπουργείου ως προς το ΠΔΕ και, αφού αναγνώρισε την αδικία εις βάρος του Ρεθύμνου, δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταχθεί το έργο που αφορά τις διαμορφώσεις στο κτίριο Δελφίνι ως προς τη στέγαση του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι το Φεβρουάριο θα αξιολογηθούν οι υπόλοιπες προτάσεις του ΔΛΤ Ρεθύμνου προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξής τους.

Ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα λιμενικά έργα που έχει ανάγκη το Ρέθυμνο και κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις του. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης, και προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γεώργιο Μαρινάκη, την πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη και τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου κ. Φραγκίσκο Δασκαλάκη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων καθηκόντων του κ. Κουρουμπλή, υπήρξε μια πρώτη, ουσιαστική συνάντηση, για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του Ρεθύμνου ως προς τα λιμενικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος. Ξεκαθάρισα στον κ. Υπουργό ότι, με δεδομένες τις τεράστιες ανάγκες και τις υστερήσεις σε σχέση με όμορους νομούς, θα ήταν τεράστια αδικία για το Ρέθυμνο να αποκλειστεί τελείως από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου. Με ικανοποίηση άκουσα να αποδέχεται τις παρατηρήσεις μου αυτές και για το λόγο αυτό δεσμεύτηκε για την εντός των ημερών ένταξη του έργου που αφορά τις διαμορφώσεις στο κτίριο «Δελφίνι» ως προς τη στέγαση του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε για τη δυνατότητα ένταξης και άλλων ουσιαστικών έργων όταν πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός του Υπουργείου τον προσεχή Φεβρουάριο. Πέρα από το ΠΔΕ, ζήτησα από τον κ. Υπουργό να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης της αποκατάστασης και ενίσχυσης θωράκισης του προσήνεμου μόλου, της αποκατάστασης των λειτουργικών βαθών, καθώς και το Γενικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Λιμένα Ρεθύμνου στον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό Λιμένων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς αναφερόμαστε σε ώριμες μελέτες με άμεση δυνατότητα υλοποίησης. Τέλος, εξέφρασα την ανάγκη βελτίωσης του υφιστάμενου λιμενίσκου της Αγίας Γαλήνης και την αναβάθμιση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου Πλακιά».

Διαβάστε περισσότερα στο goodnet.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis