Δέσμευση Τόσκα για επιπλέον 150 αστυνομικούς στους δρόμους της Αθήνας

Δέσμευση Τόσκα για επιπλέον 150 αστυνομικούς στους δρόμους της Αθήνας

Με 150 αστυνομικούς ενισχύονται άμεσα οι ένστολες πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την πάταξη του παραεμπορίου.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Όπως αναφέρει το επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του, στη συνάντηση εκτός του κ. Τόσκα παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ αποτελούνταν από τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Β' αντιπρόεδρο Νίκο Κογιουμτσή, τον Γ' αντιπρόεδρο Ηλία Μάνδρο και τον νομικό σύμβουλο του επιμελητηρίου Μηνά Βαρντανιάν.

Θέμα της συνάντησης ήταν η προστασία της αγοράς, των καταστημάτων και των πολιτών από παραβατικές και καταστροφικές συμπεριφορές ανελέγκτων ομάδων και στοιχείων.

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, σημειώνοντας: «Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε πλέον αυτήν την κατάσταση με τις καταστροφικές επιδρομές από τους ''γνωστούς - αγνώστους'', ''μπαχαλάκηδες'', οι οποίοι δρουν ατιμώρητα εδώ και δεκαετίες. Δεν αντέχουν τα καταστήματα τις καταστροφές και είναι επείγον να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας».

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε και η ανομία που επικρατεί πέριξ και εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕ) ιδίως με την εξάπλωση του παραεμπορίου κάθε είδους, ενώ ζητήθηκε και η ανάληψη δράσεων κατά του παραεμπορίου σε όλη την Αθήνα.

Για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, όπου ανθεί η παραβατικότητα και η κακή ποιότητα ζωής, η αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου παρουσίασε ένα σχέδιο το οποίο περιείχε τα εξής στοιχεία:

1) τη χωροταξική χαρτογράφηση και οριοθέτηση των περιοχών με πυκνό και σημαντικό αριθμό μεταναστών
2) τη ριζική αναβάθμιση των περιοχών αυτών και του περιβάλλοντος χώρου με πεζοδρομήσεις, ελαιοχρωματισμούς, αναπαλαιώσεις, φύτευμα πρασίνου, καλό φωτισμό, καθαριότητα κι άλλα στοιχεία ποιότητας ζωής
3) την ανάδειξη της ποικιλοχρωμίας και των όμορφων χαρακτηριστικών των καταστημάτων μεταναστών
4) τη μετατροπή των περιοχών αυτών σε ιδιαίτερα ποικιλόμορφες περιοχές, άξιες να τις επισκεφτούν τουρίστες ώστε να αναβαθμιστεί η ζωή και να αισθάνονται οι άνθρωποι εκεί ως ενσωματωμένο και όχι απομονωμένο τμήμα της κοινωνίας, με τα ειδικά εθνικά τους χρώματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε γνωστό ότι άμεσα ενισχύονται με 150 επιπλέον αστυνομικούς οι ένστολες πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας ιδίως εκεί που υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα.

Όπως είπε, οι περιπολίες θα ενταθούν και θα γίνουν μεγαλύτερες.

Για την περιοχή των Πατησίων που υποφέρει από παραβατικές δραστηριότητες θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή του ΕΕΑ, του υπουργείου και των πρυτάνεων, ώστε να εξεταστούν τα μέτρα που είναι αναγκαίο να ληφθούν.

Για το συγκεκριμένο θέμα πρωτοβουλία θα αναλάβει εκ μέρους του υπουργείου ο αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης. Ο κ. Δραγατάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου ότι στην περιοχή αρχίζουν άμεσα περιπολίες από ένστολους πεζούς αστυνομικούς για την αποτροπή της παραβατικότητας και την πάταξη του παραεμπορίου.

Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι στο εξής θα δοθεί μεγάλο βάρος στην πάταξη των πηγών του παραεμπορίου - λαθρεμπορίου, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός αποδέχτηκε πρόσκληση και θα παραβρεθεί σε προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΑ για να ενημερώσει τους επαγγελματίες σε θέματα αρμοδιότητός του για την αγορά και την πάταξη της παραβατικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, 
www.zougla.gr

Κώδικας ποινικής δικονομίας