Δήλωση αστυνομικού που βρέθηκε θετικός σε τεστ κοκαΐνης

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Δήλωση αστυνομικού που βρέθηκε θετικός σε τεστ κοκαΐνης
Aστυνομικός της Οξφόρδης, που έσωσε τη ζωή μιας γυναίκας σε σοβαρό περιστατικό αμέσως μετά παραιτήθηκε καθώς βγήκε θετικός σε τεστ ελέγχου ναρκωτικών.
 
Ο πρώην αστυνομικός που εργαζόταν στην Οξφόρδη, εξετάστηκε στις 25 Ιουνίου πέρυσι, στο πλαίσιο αίτησης του να μεταφερθεί στην Ντέβον και την Αστυνομία της Κορνουάλης, ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στον πεντάχρονο γιο του. Ωστόσο, προς έκπληξη όλων βγήκε θετικός στο προγραμματισμένο τεστ.

 

Σε μια συνέντευξη που ακολούθησε το θετικό αποτέλεσμα που αναγνώρισε ο Nicholas Wilcox, που εκπροσωπεί την Αστυνομία Thames Valley,ο κ. Heyns αρνήθηκε ότι έχει πάρει οποιαδήποτε παράνομα ναρκωτικά από την ένταξή του στην αστυνομία το 2009 και επεσήμανε τις πέντε προηγούμενες αρνητικές δοκιμές που είχε κάνει.
 
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης όταν ήταν νεότερος αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κάνει χρήση για πάνω από 13 χρόνια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενα εξαιρετικό σεμινάριο για Αστυνομικούς, Στρατιωτικούς, Συνοδούς Ασφαλειας και όσους κινούνται σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου!

Είπε μάλιστα ότι «θα ήταν αρκετά ηλίθιος» για να πάρει κοκαΐνη και στη συνέχεια να ζητήσει μεταφορά όταν γνώριζε ότι μια τέτοια δοκιμασία ήταν απαραίτητη και ότι "ποτέ δεν θα έκανε τίποτα για να θέσει σε κίνδυνο την επαφή με το γιο του".

 
Είπε επίσης ότι ίσως η χρήση ρινικών σπρέι κι άλλων φαρμάκων που είχε λάβει κατά τη διάρκεια νοσηλείας του το Νοέμβριο του 2017 βρισκόταν πίσω από το θετικό αποτέλεσμα.
 
Ο ανώτερος τοξικολόγος Richard Poulton, ωστόσο, δήλωσε ότι καμία από αυτές τις εξηγήσεις δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει το θετικό αποτέλεσμα.
 
Είπε ότι 2 εκατοστά τρίχας από τον κ. Heyns είχαν δοκιμαστεί δύο φορές και είχε βρεθεί και τις δύο φορές κοκαΐνη και βενζοϋλεκγονίνη, υποπροϊόν του οργανισμού που διασπά το ναρκωτικό.
 
Ο κ. Hansen κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Heyns, ο οποίος παραιτήθηκε από το Σώμα μετά το θετικό αποτέλεσμα της εξλετασης κι είχε επιλέξει να μην παρευρεθεί στην ακρόαση ήταν ένοχος.