Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:15 | 31/07/2018

"Κατά τη χθεσινή κατάθεσή μου στην ανακρίτρια αποκαλύφθηκε μια μεγάλη σκευωρία, τόλμησαν και προσκόμισαν πλαστά έγγραφα, πλαστά πρακτικά. Η κ. Τσούπρα, η περιφερειακή σύμβουλος, αναπληρώτρια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και αρμόδια κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, τόλμησε και έκανε πλαστό πρακτικό. Συγκάλεσε το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Περιφέρειας στην Παλλήνη. Πήγαν κάποια από τα μέλη που κλήθηκαν, δεν έγινε ποτέ συντονιστικό όργανο και τόλμησε και συνέταξε πρακτικό.

Μπορείτε να πάρετε και τον Δήμαρχο Διονύσου, τον κ. Ζαμάνη, ο οποίος φέρεται ότι ήταν εκεί, συμμετέχει σε ένα συντονιστικό όργανο που ποτέ δεν συνεδρίασε και καταγράφεται ότι τάχα μου έδωσαν προφορικώς σε απροσδιόριστό χρόνο και τόπο,, τόσο γενναίοι ήταν και μου έδωσαν εντολή εκκένωσης. Επειδή αυτοί είναι πολλοί και εγώ ένας, εγώ λέω την αλήθεια και αυτοί ψέματα και δυστυχώς για αυτούς έχω τις αποδείξεις" δήλωσε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, στον ΑΝΤ1.

"Αυτοί είναι πολλοί και εγώ είμαι ένας, αλλά έχω τις αποδείξεις στα χέρια μου, θα τις καταθέσω και τότε θα δούμε ποιος θα πάει φυλακή" και αναφερόμενος στα αποδεικτικά στοιχεία έκανε λόγο για μάρτυρες και υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας.

[custom:google-ads]

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το έγγραφο που κατατέθηκε με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, αναφέρει ότι το Συντονιστικό συγκλήθηκε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθώς και ότι σε αυτό συμμετείχε και η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία. «Αναφέρεται ότι μου έδωσαν προφορική εντολή εκκένωσης", υπογράμμισε διαψεύδοντας σε κάθε τόνο ότι είχε λάβει τέτοια εντολή.

Μάλιστα, είπε πως ο δικηγόρος του θα καταθέσει μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες. Επικαλούμενος το νόμο, επανέλαβε ότι "όταν η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερους από έναν Δήμο, η αρμοδιότητα εκκένωσης περνά στην Περιφέρεια" και ερωτηθείς εκ νέου γιατί δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία, απάντησε πως "δεν έχω έλεγχο μια κατάστασης που επεκτείνεται σε ένα σημείο. Αυτός που έχει συνολική εικόνα και συντονίζει είναι οι πυροσβέστες, όμως δεν συναντήθηκα ποτέ με αυτούς".

Ο Β.Μπουρνούς ξεκαθάρισε, ερωτηθείς, ότι "κανένα κυβερνητικό στέλεχος δε με πήρε να μου πει να συγκαλύψω".

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: enikos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis