Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 14/12/2020

Επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον  Αρχηγό  της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ Μιχάλη  Καραμαλάκη είχε ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης για την αναλογικότερη κατανομή περιπολικών οχημάτων στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας που θα έχει ως αποτέλεσμα την διάθεση στο νομό Σερρών ικανού αριθμού για τις ανάγκες της υπηρεσίας .

Μετά από έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ( Υπουργό - Αρχηγό ) όπου περιγράφονται τα λειτουργικά προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι η έλλειψη σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού , ο απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων και η μη αντικατάσταση παλαιών και παροπλισμένων οχημάτων , είναι προφανές ότι οι αστυνομικοί που εκτελούν καθημερινά τις υπηρεσίες τους διακινδυνεύουν την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα .

Ο Νομός Σερρών αποτελεί τον μεγαλύτερο σε έκταση Νομό στην Κεντρική Μακεδονία με επίσης το μεγαλύτερο σε χιλιομετρική απόσταση οδικό δίκτυο , είναι ο πολυπληθέστερος μετά το Νομό Θεσσαλονίκης και η Δ.Α Σερρών διαθέτει εννέα περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα και δεκατέσσερις Υπηρεσίες στο σύνολο .

Με το  νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα με νέα περιπολικά , αλεξίσφαιρα γιλέκα και μεγάλου αριθμού ατομικών εφοδίων ( κράνη , άρβυλα, θερμικές κάμερες , ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ ) που υλοποιεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η κατανομή σε μάχιμες Υπηρεσίες , όπως άμεση δράση , Αστυνομικά Τμήματα υπηρεσίες Τροχαίας κλπ  θα εκσυγχρονίσει την υλικοτεχνική υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας .

Ο πρώην Υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ζήτησε να επανεξεταστεί εκ νέου ο  τρόπος για την ορθολογικότερη και δικαιότερη κατανομή των οχημάτων μέσω ΕΣΠΑ ανάλογα με την έκταση της εδαφικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας και του πληθυσμού του νομού Σερρών ώστε με τις υφιστάμενες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό να θωρακιστούν οι αστυνομικές  υπηρεσίες του Νομού μας για την καλύτερη λειτουργία τους προς όφελος του πολίτη .

Το Υπουργείο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών απαντώντας στον κ Θεόφιλο Λεονταρίδη θα παραδώσει τα εξής περιπολικά :

Αστυνομικό Τμημα Σερρών 1

Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας 1

Αστυνομικό Τμήμα Ποροίων 1

Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης 1

Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου 1

Αστυνομικό Τμήμα Αμφίπολης 1

Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας 1

Αστυνομικό Τμήμα Εμμανουήλ Παπά 1

Τμημα Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα 1

Τμήμα Τροχαίας Σερρών 1

Παράλληλα σε 20 μέρες θα στείλει δύο έως τρία περιπολικά πενταετίας και αυτοκίνητα για την Ασφάλεια Σερρών

Στην κατανομή δίνονται και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες μεταχειρισμένες και φυσικά την υπόλοιπη υλικοτεχνική υποστήριξη .

serraikanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis