Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:24 | 11/09/2018

Η οικογένεια Φύσσα ανέθεσε στην ομάδα του FA να ερευνήσει τις ενέργειες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που, σύμφωνα με μάρτυρες ήταν παρόντες στο σημείο της δολοφονίας αλλά δεν παρενέβησαν. Η παρούσα μελέτη που παρουσιάζουμε παρακάτω ανατέθηκε στο ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture.

Αναλυτικότερα, η έρευνα έχει ως σκοπό την εκ νέου εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που περιλαμβάνεται στην δικογραφία και επιδίδεται στην χωρική και χρονική ανάλυση των γεγονότων που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, έτσι ώστε να προκύψει η τοποθέτηση των αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ 408-01 και 410-01 σε σχέση με το σημείο της δολοφονίας, καθώς και άλλων εμπλεκομένων προσώπων που υπήρξαν μάρτυρες στο συμβάν.

[custom:google-ads]

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο δικαστήριο Κορυδαλλού. Οι δικηγόροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής δεν κατάφεραν να σταματήσουν την προβολή με την ένστασή τους. Βίντεο από κάμερα της οδού Τσαλδάρη 68 αποτυπώνει τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τη στιγμή που ο Ρουπακιάς προσέγγιζε το σημείο του εγκλήματος ο Παύλος Φύσσας περιτριγυριζόταν από 3-4 άτομα της Χ.Α.

Διαβάστε τα συμπεράσματα της έρευνας στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis