Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 22/06/2015

«Εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, δεν θα υπήρχε και η δολοφονία Φύσσα. Ενεργούσαν δεχόμενοι εντολές, τις οποίες εκτελούσαν» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως σημείωσαν «η βούληση των μελών υποτάσσεται στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γ. Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του, αλλά με συντονισμένη δράση των μελών της οργάνωσης. Είναι γεγονός ότι έλαβαν εντολή -εκ των στοιχείων-, υπήρξε συνδρομή και συντονισμός για να τελεστεί το έγκλημα. Όταν τα μέλη βοηθούν το Γ. Ρουπακιά στο έγκλημα, έχουν αποδεχθεί αυτές τις πράξεις, είναι ενταγμένα και έχουν το δόλο να τελέσουν αδικήματα, ενώ δεν κάνουν τίποτα να αποτρέψουν τις κινήσεις αυτές».

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε στο δικαστήριο να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής για συγκεκριμένους κατηγορούμενους, ζητώντας ουσιαστικά να μην περιλαμβάνονται σε αυτούς όσοι διώκονται μόνο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτό σημαίνει ότι οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς και η υπόλοιπη φερόμενη ηγετική ομάδα της οργάνωσης, δεν θα έχουν απέναντί τους πολιτικής αγωγή, καθώς δεν κατηγορούνται για αδικήματα όπως «ανθρωποκτονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Αντίθετα, άλλοι κατηγορούμενοι -όπως ο Γ. Ρουπακιάς- που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας ή συνέργεια, θα έχουν απέναντί τους πολιτική αγωγή και για αυτό το αδίκημα, αλλά και για την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης.

"Ξεκάθαρη η δολοφονία"

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας Φύσσα Α. Τζέλη, «η διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και ο αποκλεισμός της βούλησης των μελών της οργάνωσης είναι ο αιτιώδης σύνδεσμος με τη δολοφονία του Παύλου. Εμείς ως πολιτική αγωγή θα μπορέσουμε να ρωτήσουμε ποιό ήταν το περιεχόμενο κάποιων τηλεφώνων για να δούμε την ύπαρξη της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης; Αν όχι, θα προκύψουν αρκετά παράδοξα».

Είχε προηγηθεί η αγόρευση του Γ. Μαραγκού, έτερου συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα ο οποίος μίλησε για «ξεκάθαρη» υπόθεση.

«Μετά από περίπου 2 χρόνια έχουμε μπροστά μας το δράστη της ανθρωποκτονίας, αλλά στο χρονικό διάστημα αναδείχθηκαν πολλές δράσεις της οργάνωσης. Για την πολιτική αγωγή η πράξη της δολοφονίας είναι ξεκάθαρη» είπε.

http://www.real.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis