Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 26/10/2020

Αίτημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών υποβάλλουν σήμερα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη Χρυσής Αυγής ζητώντας να ασκηθεί έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης αναφορικά με τις ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας του εντολέα τους.

Συγκεκριμένα, οι Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης θα ζητήσουν να ασκηθεί έφεση κατά «της καταδικαστικής απόφασης όσον αφορά τις χαμηλές ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αμπουσίντ Εμπάρακ τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση».

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής είχαν προαναγγείλει την κίνηση τους καθώς θεωρούν ότι επιβλήθηκαν «υπερβολικά χαμηλές ποινές», αναντίστοιχες με τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν ατιμώρητοι.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων καταδικάστηκαν οι Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός , Θωμάς Μαρίας και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος με ποινή, κατά συγχώνευση, 7 ετών κάθειρξης ο καθένας και ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής ο οποίος καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών. Οι Αγριογιάννης , Ευγενικός και Πανταζής πήραν το δρόμο για τη φυλακή καθώς δεν δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, επιπλέον, έχουν θέσει και το ζήτημα της αποζημίωσης των θυμάτων και των οικογενειών τους ζητώντας να προχωρήσει σε σχετική ρύθμιση η Βουλή ώστε να απαλλαγούν από την ανάγκη μιας νέας χρονοβόρας και πολυδάπανης προσφυγής στα αστικά δικαστήρια.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis