Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 06/10/2020

Αστυνομικά μέτρα "Πολυτεχνείου" στο… Medium για την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής, θα λάβει η Ελληνική Αστυνομία, επιχειρώντας να κερδίσει το "στοίχημα του χειμώνα", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της. Περίπου 2.500 αστυνομικοί θα διατεθούν συνολικά για την εφαρμογή του σχεδίου, το οποίο έχει καθοριστεί στις πρώτες… 3 συσκέψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ακροβολισμένους "παρατηρητές" σε πολλές ταράτσες της Λ. Αλεξάνδρας, Drones, ελικόπτερα, φύλαξη όλων των κτιρίων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την Δικαιοσύνη, απομάκρυνση των σταθμευμένων αυτοκινήτων από την κεντρική λεωφόρο αλλά και έξω από τα κτίρια που έχουν επισημανθεί ως "στόχοι" επιθέσεων ή ακτιβιστικών ενεργειών. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν πως θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια και επεισόδιο, στη γέννησή του, με βασική επιδίωξη να μην γίνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων όταν μάλιστα σε κοντινή απόσταση είναι το αντικαρκινικό και ογκολογικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας".

 

Προσκλητήρια συγκέντρωσης κόσμου

Τα καλέσματα συγκέντρωσης είναι δεκάδες, από πολιτικούς φορείς, όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστικές κινήσεις, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι ο αριθμός των συγκεντρωμένων έξω από το Εφετείο, θα κυμανθεί μεταξύ 10.000-15.000 άτομα.

Ο αστυνομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την διακοπή κυκλοφορίας στην Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα από το Πεδίο του Άρεως έως και τη Λ. Κηφισίας, όπως και στην οδό Λουκάρεως έξω από το Εφετείο Αθηνών αλλά και στους δρόμους γύρω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Παράλληλα από το πρωί της Τρίτης θα απομακρύνονται τα σταθμευμένα οχήματα σε επίμαχα σημεία της περιοχής.

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της Κρατικής Ασφάλειας θα βρίσκονται σε ταράτσες κτιρίων της Λ. Αλεξάνδρας και γύρω από το δικαστικό μέγαρο, εντοπίζοντας τυχόν ύποπτες κινήσεις, ενώ ακροβολισμένοι αστυνομικοί θα βρίσκονται κατά μήκος των επίμαχων δρόμων. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., "Δράση", ΟΠΚΕ, Ασφάλειας θα προβαίνουν σε εποχούμενες και πεζές περιπολίες.

Ξεχωριστή φύλαξη περιλαμβάνει ο αστυνομικός σχεδιασμός για εγκαταστάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, Ελεγκτικό Συνέδριο, ΣΤΕ, Άρειος Πάγος, Εφετείο κ.ά.. Ένα αντίστοιχο πλέγμα ασφαλείας θα στηθεί σε Μοναστηράκι, Εξάρχεια και Πλατεία Συντάγματος.

Επισημαίνεται πως τα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν στελέχη του δικαστικού σώματος, ενώ οι δικαστές της επίμαχης δίκης, θα κινηθούν μέσω διαφορετικών δρομολογίων προς το Εφετείο Αθηνών, στις πίσω και πλαϊνές υπόγειες εισόδους του δικαστικού μεγάρου. Σημειώνεται πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Κρατική Ασφάλεια θα συμμετέχουν στον σχεδιασμό σε πληροφοριακό επίπεδο εντοπισμού ύποπτων ενδείξεων.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis