Δείτε βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Βραζιλίας

Δείτε βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Βραζιλίας

Επιδρομή πραγματοποίησαν, σήμερα το μεσημέρι, μέλη του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Βραζιλίας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας.Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν στο ισόγειο και έριξαν φέιγ βολάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, αν έχουν γίνει προσαγωγές.

Η αναρχική συλλογικότητα ανέβασε βίντεο από την εισβολή, στη σελίδα της στο Facebook.

Στο τέλος του βίντεο, αναφέρουν πως προχώρησαν σε αυτή την παρέμβαση ως ένδειξη αλληλεγγύης «στους Βραζιλιάνους αγωνιζόμενους, στην κοινωνική βάση που δέχεται επιθέσεις, και στον αγωνιστή Cesare Battisti».


«Μέρος της καθημερινής μας μάχης είναι η εναντίωση στο κράτος και το κεφάλαιο, η διεθνιστική παρέμβαση, η συμβολική έκφραση αλληλεγγύης σε αγωνιζόμενους όπου γης. Την αλληλεγγύη μας λοιπόν στους Βραζιλιάνους αγωνιζόμενους, στην κοινωνική βάση που δέχεται αυτές τις επιθέσεις, την αλληλεγγύη μας στον αγωνιστή Τσέζαρε Μπατίστι. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα γυρίσει ο τροχός της αστικής δημοκρατίας και οι φασίστες θα βρεθούν πάλι από κάτω σε εκλογές. Μας ενδιαφέρει όμως ότι έχει αργήσει να γυρίσει ο τροχός της αντίστασης και της επίθεσης της κοινωνικής βάσης. Αλλά θα γυρίσει. Δουλειά μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτό να γίνει το συντομότερο», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.