Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:08 | 20/06/2015

Ένας αστυνομικός στον Ισημερινό παρέδωσε στους ανωτέρους του σχεδόν 60.000 δολάρια που βρήκε σε μια εγκαταλελειμμένη τσάντα στην πόρτα του σπιτιού του την ώρα που βγήκε για να πάει στην δουλειά του, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία της χώρας.

Την Τρίτη, ο αστυνομικός Ουίλιαμ Αλβάρες βρήκε μια τσάντα έξω από το σπίτι του στο Γκουαγιακίλ, στον νοτιοδυτικό Ισημερινό, και την άνοιξε νομίζοντας ότι την έριξε ένας γείτονας. Ωστόσο προς μεγάλη του έκπληξη μέσα σε αυτήν βρήκε σχεδόν 60.000 δολάρια, σε χαρτονομίσματα των 20 δολαρίων.

Ο Αλβάρες παρέδωσε τα χρήματα αυτά στους ανωτέρους του με την πεποίθηση ότι πρόκειται για «βρόμικο χρήμα» που θα του προκαλέσει προβλήματα, γράφουν οι τοπικές εφημερίδες.

Η αστυνομία προσπαθεί να βρει σε ποιον ανήκουν αυτά τα χρήματα, δήλωσε παράλληλα ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκουαγιακίλ, Λένιν Μπολάνιος.

Η αστυνομία του Ισημερινού, η φήμη της οποίας έχει αμαυρωθεί από προβλήματα διαφθοράς και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άρχισε το 2010 μια ευρεία επιχείρηση κάθαρσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από το σώμα εκατοντάδων αξιωματικών για διάφορους λόγους --από σεξουαλική παρενόχληση ως παράνομη διακίνηση μεταναστών και αλκοολισμό.

Τον Μάρτιο, πέντε αστυνομικοί παύθηκαν επειδή έκλεψαν τα χρήματα --σχεδόν 1,3 εκατομμύριο δολάρια-- που βρέθηκαν σε ένα αεροπλάνο που χρησιμοποιούσαν έμποροι ναρκωτικών, το οποίο συνετρίβη το 2012.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis