Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:16 | 29/02/2016

Η TruthSec, μια μικρή ομάδα hacking που ισχυρίζεται ότι είναι μέρος της online hacktivist ομάδας Anonymous, εμφανίστηκε για να υποστηρίξει μια αθώα γυναίκα που εκτέθηκε από αστυνομικό του Μαϊάμι, με την κυκλοφορία των προσωπικών πληροφοριών του online μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τον περασμένο μήνα, μια κάτοικος του Μαϊάμι, η Claudia Castillo παρατήρησε ότι ένας αστυνομικός επιτάχυνε πάνω από το επιτρεπτό όριο. Χωρίς κανένα δισταγμό, τον ακολούθησε και του ζήτησε να επιβραδύνει. Ο αστυνομικός ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, αλλά το περιστατικό καταγράφηκε και κυκλοφόρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ μέσω του CBS.

Από ότι φάνηκε ο κ Fonticella, ο αστυνομικός ο οποίος ζήτησε συγγνώμη, δεν είχε προηγούμενα με την Castillo. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, ο Javier Ortiz ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας του Μαϊάμι και τοπικός ηγέτης του FOP (Αδελφότης της Αστυνομίας) δημοσίευσε πληροφορίες επικοινωνίας της Castillo, όπως το τηλέφωνο και το e-mail της. Ο Ortiz κάλεσε τους οπαδούς του να «μην διστάσετε να την καλέσουν» και δημοσίευσε επίσης εικόνες που φαίνεται να έπινε το ποτό της ενώ έκανε βαρκάδα. Η Castillo αναφέρει ότι έχει λάβει απειλές για τη ζωή της μετά από αυτό.

Οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν μέσω του λογαριασμού του Ortiz στο Facebook και αργότερα ο αστυνομικός συνέχισε και μέσω του Twitter. Η ανάρτηση αφαιρέθηκε αργότερα από το Facebook λόγω παραβίασης των όρων της ιστοσελίδας.

Όλη αυτή η αναταραχή τράβηξε την προσοχή των TruthSec. Σε άμεση απάντηση για το περιστατικό, η TruthSec δημοσίευσε προσωπικές πληροφορίες του Ortiz, όπως τη διεύθυνση του σπιτιού του, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και για κάποιο λόγο το ζώδιο του (Τοξότη!) μέσω του Twitter, Instagram και YouTube. Η ομάδα κυκλοφόρησε επίσης πληροφορίες σχετικά με μία τοπική κτηματομεσίτρια που λένε ότι είναι η φίλη του Ortiz, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους συγγενείς της.

Οι hacktivists των Anonymous προέτρεψαν επίσης τους ανθρώπους να καλέσουν τον Ortiz, όπως ακριβώς προέτρεψε κι αυτός τους οπαδούς του να παρενοχλούν την Castillo, η οποία είχε παραπονεθεί για τις απειλές μέσω τηλεφώνου και e-mail αμέσως μετά την ανάρτηση του Ortiz στο Facebook.

Όταν η Miami New Times κάλεσε τον Ortiz σχετικά με το περιστατικό, το voicemail box του ήταν γεμάτο. Αλλά σε ένα mail του προς αυτούς, είπε ότι δεν παρενοχλείτε μετά τις δημοσιεύσεις, προσθέτοντας ότι μερικές από τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν δεν είναι αληθείς.

«Οι πληροφορίες είναι όλες λάθος και δεν είμαι καν σε σχέση», έγραψε ο Ortiz. «Ελπίζω ότι οι άνθρωποι στους οποίους ανήκουν οι διευθύνσεις δεν παρενοχλούνται».

Στο τέλος, υπάρχει μια ανατροπή στην ιστορία καθώς τόσο η του Castillo όσο και ο Fonticella είχαν ιστορικό κακής οδήγησης. Τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Fonticella καθώς ο ίδιος είναι υπό έρευνα από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων για το βίντεο της Castillo. Τελικά ήταν η ομάδα των Anonymous, που έγινε διάσημη μέσα από το περιστατικό.

www.secnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis