Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 18/02/2016

Στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του περασμένου χρόνου ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους υπουργούς του να περιορίσουν τους συμβούλους τους ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για ανθρωπιστικές δράσεις.

Δεκατρείς μήνες μετά βλέπει το φως της δημοσιότητας μια πρώτη χαρτογράφηση των συμβούλων που απασχολούνται στο πρωθυπουργικό και στα υπουργικά γραφεία. Η εν λόγω χαρτογράφηση έγινε μετά από αίτημα των βουλευτών της ΝΔ και όπως γράφει ο Βηματοδότης σύμφωνα με αυτήν, 14 υπουργοί και ο Πρωθυπουργός διαθέτουν 634 συμβούλους και μετακλητούς υπαλλήλους. Στον κατάλογο αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι σύμβουλοι των γενικών γραμματέων, των υφυπουργών κ.ά.

Με μια πρώτη ματιά ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Ν. Παππά και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης διαθέτουν 171 συμβούλους, τους περισσότερους από όλους τους υπουργούς, ωστόσο ο αριθμός είναι μειωμένος σε σχέση με εκείνον των προκατόχων του.

Ακολουθούν οι υπουργοί Οικονομίας και Εσωτερικών με 57 συμβούλους ο καθένας, σε απόσταση αναπνοής ο Γ. Κατρούγκαλος με 54 συμβούλους, εν συνεχεία ο Ευ. Τσακαλώτος με 41 συμβούλους (χωρίς να διευκρινίζεται αν ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο περιβόητος Κορεάτης Κιμ), ο υπουργός Παιδείας με 36 συμβούλους, ο υπουργός Αμυνας με 34, ο υπουργός Δικαιοσύνης με 30, ο Υποδομών με 29, ο Εξωτερικών με 28, ο Υγείας με 23, ο Αγροτικής Ανάπτυξης με 18, ο Πολιτισμού με 17 και τους λιγότερους έχει ο υπουργός Ναυτιλίας με 7.

 

 

 

 

 

 
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis