Δείτε πώς εκβιάζουν οι γιατροί για το φακελάκι -Απίστευτες καταστάσεις που καταγγέλλουν ασθενείς

ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ «ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΕΙ» ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
Δείτε πώς εκβιάζουν οι γιατροί για το φακελάκι -Απίστευτες καταστάσεις που καταγγέλλουν ασθενείς

Νοσηλεία επί μακρόν, αναβολή επεμβάσεων ή το νυστέρι στο χέρι ειδικευόμενου. Είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που επιστρατεύουν γιατροί για να «εκβιάσουν» τους ασθενείς να δώσουν φακελάκι, προκειμένου να έχουν την περίθαλψη που επιβάλει η κατάστασή τους.

Παθόντες καταγγέλλουν απίστευτα ανάλογα περιστατικά σε ιστοσελίδα που φιλοξενεί τις μαρτυρίες τους. Ανάμεσά τους άνθρωποι που ξαφνικά διαπίστωσαν ότι παρατείνεται ο χρόνος νοσηλείας τους, με τους γιατρούς να επικαλούνται φόρτο εργασίας ή έλλειψη προσωπικών, αλλά και άλλοι που ξαφνικά τους ανακοίνωσαν ότι θα υποβληθούν σε εγχείρηση από το χέρι ειδικευόμενου που θα... μάθαινε πάνω τους.

Ολα αυτά δείχνουν την αλλαγή της μεθοδολογίας από εκείνους που θέλουν φακελάκι για να κάνουν τη δουλειά τους. Αντί να το απαιτούν ωμά και ξεκάθαρα, το αποσπούν με έμμεσο τρόπο, ασκώντας πίεση στους ασθενείς με όλα τα παραπάνω.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το φακελάκι που έχει μετατραπεί σε... γρηγορόσημο, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας θα «χαρτογραφήσει» τις χειρουργικές κλινικές και το μέσο χρόνο νοσηλείας των σχετικών περιστατικών, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Το σκεπτικό είναι απλό. Οπου παρατηρούνται μεγάλες και επιστημονικά αδικαιολόγητες αποκλίσεις στον χρόνο νοσηλείας, εκεί υπάρχουν πιθανές εστίες διαφθοράς, οι οποίες και θα ελέγχονται.Πηγή: iefimerida.gr