Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:43 | 04/08/2018

Ολοκληρώθηκε μέσα σε περίπου 20 λεπτά η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Νίκου Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη! Η τελετή έγινε λίγες ώρες μετά από την παραίτηση του Νίκου Τόσκα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι την Δεύτερα (23.07.2018). Η παραίτηση δηλώθηκε έντεκα μέρες μετά από την τραγωδία στο Μάτι και έγινε δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Νίκος Τόσκας κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αποθέωσε τον Αλέξη Τσίπρα ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να μην ξαναζήσουμε κάποια παρόμοια τραγωδία.

[custom:google-ads]

«Αυτοί που χάθηκαν δεν θα ξανάρθουν κοντά μας, οφείλουμε να τους θυμόμαστε, οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία» τόνισε. 

Ο κ. Τόσκας ανέφερε, επίσης, ότι: «Κάποιοι δεν με πίστεψαν που έλεγα ότι δεν είμαι «βιδωμένος» με την καρέκλα μου. Επί 35 χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν το επιδίωξα, αλλά ούτε θα γίνω. Εγώ φορούσα πάντα την στολή και τιμώ τους ανθρώπους με στολή. Από τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στήριξα σε όλα τα επίπεδα το δύσκολο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας». 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «έχει γίνει κατανοητό για την κυβέρνηση, προτεραιότητα είναι να μπορέσει να ανακουφίσει όσους έζησαν και υπέστησαν τις τραγικές επιπτώσεις αυτής της φονικής πυρκαγιάς».

Ο ίδιος τόνισε ότι «μέσα από αυτή την ανείπωτη τραγωδία, υπάρχει η αποφασιστική βούληση της κυβέρνησης, να οδηγηθούμε σε έναν ριζικό επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας. Θεωρούμε απαραίτητο ότι οι νόμοι, οι κανόνες να μην ψηφίζονται μόνο και να μην εφαρμόζονται. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, να κάνει τομές, να συγκρουστεί με συμφέροντα, όσο και αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό είναι αποπροσανατολιστικό». 

«Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο εθνικό σχεδιασμό για την Πολιτική Προστασία» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης 

Δείτε την τελετή στο 51:00

 

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis