Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:01 | 24/11/2015

Μετά τα χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου στη Γαλλία και στη Μεγάλη Βρετανία έχει σημάνει συναγερμός.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τους πάνοπλους επίλεκτους αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων  το βράδυ της Τρίτης στο Γουίμπλει.

To γύρο του κόσμου κάνει φωτογραφία της Daily Mail με πάνοπλη γυναίκα αστυνομικό η οποία φοράει: αλεξίσφαιρο κράνος και γυαλιά που αντέχουν σε σφαίρες από κοντινή απόσταση. Έχει ακουστικό σε συχνότητα κρυπτογραφημένη για να επικοινωνεί με τους συναδέλφους της. Επάνω της έχει τέιζερ έντασης 50.000 βολτ. Μια διόπτρα νυκτός είναι ενσωματωμένη στο αυτόματο όπλο που κρατάει, ενώ επάνω της έχει και 9άρι πιστόλι. Πάνω στο αυτόματο υπάρχει και φακός. Για την περίπτωση μάχης με τρομοκράτες φοράει φυσιγγιοθήκη με σφαίρες, ενώ στη φωτογραφία διακρίνεται και η γεμιστήρα του όπλου. Φοράει ενισυχμένα γάντια, και επιγονατίδες, ενώ η στολή της είναι πυρίμαχη.

Πολύ καλά εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη είναι και η ελληνική ΕΚΑΜ.

Στη Γαλλία υπάρχουν τέσσερις επίλεκτες ομάδες της αστυνομίας που έχουν ριχτεί στο κυνήγι των τζιχαντιστών.

Με συνθήματα όπως Δέσμευση για Ζωή και η Συνοχή είναι Δύναμη. Μια από αυτές, που έχει δημιουργηθεί με κύριο στόχο την αντιμετώπιση καταστάσεων ομηρίας , ανήκει στην ελίτ των εννέα καλύτερων επίλεκτων αστυνομικών μονάδων του κόσμου.

2E8B9DE500000578-0-image-m-40_1447804994695.jpg

www.star.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis