Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:56 | 28/03/2017

Ποινή κάθειρξης 16 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 29χρονο αποκαλούμενο «δράκο του Αμαρουσίου» για τις έξι απόπειρες βιασμού. 

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, απορρίπτοντας τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της υπεράσπισής του για μετατροπή της κατηγορίας από την πράξη της απόπειρας βιασμού κατά συρροή σε εκείνη της προσβολής γενετήσιας ελευθερίας αλλά και της αναγνώρισης ελαφρυντικού. 

Το δικαστήριο έκρινε τον 29χρονο ομόφωνα ένοχο για έξι απόπειρες βιασμού και έκρινε ότι ο δράστης πρέπει να οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή. 

Ικανοποίηση προκάλεσε η απόφαση στα θύματα του δράστη, που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. 

«Φωνές μου έλεγαν χούφτωσέ την»

«Άκουγα φωνές που μου έλεγαν χούφτωσέ τη. Στα πρόσωπα των γυναικών έβλεπα την Τζωρτζέτα, που με είχε πληγώσει. Δεν ήθελα να κάνω κακό σε καμία. Ήμουν άρρωστος, ήθελα να τις ταπεινώνω, ήθελα να τις ντροπιάζω». Κάπως έτσι προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις τους, τις απόπειρες βιασμού δηλαδή, ο δράκος του Αμαρουσίου. 

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος, υποστηρίζοντας ότι ο δράστης δεν είναι ψυχωσικός και πως η δράση του ήταν οργανωμένη. Ο 29χρονος, από την πλευρά του, επέμεινε πως είναι άρρωστος, ότι βρίσκεται σε φαρμακευτική αγωγή, ενώ ζήτησε συγγνώμη τόσο από τα θύματά του όσο και από την οικογένειά του για το κακό που τους προκάλεσε.

«Της έδινα λεφτά, τη στήριζα, της είχα μάθει ελληνικά. Μου έλεγε ότι θα ζήσουμε μαζί και θα κάνουμε ένα παιδί. Μία φορά πήγαμε στη Ρουμανία και την είδα να φιλάει τον πρώην άνδρα της... Της είπα γιατί το έκανες και μου είπε ότι παρασύρθηκε... Μετά πήγε στη Θεσσαλονίκη και μου είπε ότι θέλει να χωρίσουμε... Άρχισα να πηγαίνω σε διάφορα στούντιο, όχι για να κάνω σεξ αλλά για να βρω την Τζωρτζέτα... Κάποια στιγμή γύρισε στην Αθήνα και εγώ της βρήκα σπίτι. Με ανάγκαζε να πηγαίνω να τη βλέπω στα στούντιο που δούλευε από το τζαμάκι... Της έλεγα "γιατί μου το κάνεις αυτό;". Και μου έλεγε ότι "αυτή είναι η δουλειά μου και πρέπει να την αποδεχθείς"».

 Οπως είπε, τον Μάρτιο του 2016 την έχασε οριστικά και από τότε άρχισε να πίνει για να μην ακούει τις φωνές που τον ωθούσαν να επιτίθεται σε γυναίκες.

  • Πρόεδρος: Εφόσον στα πρόσωπα αυτών των γυναικών βλέπατε την Τζωρτζέτα, γιατί δεν λέγατε κάτι για να εκφράσετε τον θυμό σας, αλλά κάνατε αυτές τις πράξεις;
  • Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω γιατί λειτουργούσα έτσι.
  • Πρόεδρος: Μεθούσατε;
  • Κατηγορούμενος: Οχι, έπινα λίγο για να σταματήσω να ακούω φωνές. Σέβομαι τις γυναίκες, αλλά τώρα θέλω να γίνω καλά. Την Τζωρτζέτα ούτε την αγαπώ ούτε τη μισώ. Θέλω την επιείκειά σας για να ενταχθώ ξανά στην κοινωνία. Δεν χτύπησα ποτέ καμία γυναίκα, δεν κατέβασα σε καμία το παντελόνι...
  • Εισαγγελέας: Με τις πράξεις σας τι νιώθατε;
  • Κατηγορούμενος: Ικανοποίηση, γιατί ταπείνωνα όπως με ταπείνωναν...
  • Εισαγγελέας: Γιατί ζητάτε τώρα συγγνώμη;
  • Κατηγορούμενος: Γιατί κατάλαβα ότι έκανα κάτι κακό. Εγώ θέλω οι γυναίκες να είναι χαρούμενες μαζί μου.

Πηγή:  www.iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis