Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 28/05/2020

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε μέσα στο 2020 το ελικόπτερο Sikorsky-Boeing SB>1 DEFIANT, σε χώρο δοκιμών της Sikorsky στο Γουέστ Παλμ Μπιτς τη Φλόριντα- στο πλαίσιο των εργασιών για την ανάπτυξη της νέας γενιάς ελικοπτέρων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στο πλαίσιο του προγράμματος Future Vertical Lift.

«Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του DEFIANT έχει αποκαλύψει την πρόοδο δυνατοτήτων που είναι πραγματικά δυνατή για το Future Vertical Lift» είπε ο Ντέιβιντ Κούπερσμιθ, αντιπρόεδρος και general manager της Boeing Vertical Lift. «Ξεκάθαρα, οι επιδόσεις, η ταχύτητα και η ευελιξία του DEFIANT θα είναι “game changer” στο πεδίο της μάχης, και ανυπομονούμε να επιδείξουμε στον αμερικανικό στρατό τις τεράστιες δυνατότητες αυτού του αεροσκάφους».

Το SB>1 διαθέτει επαναστατικό σχεδιασμό, με δύο αντιπεριστρεφόμενους έλικες, ένα σχέδιο το οποίο συναντάται εδώ και αρκετά χρόνια κυρίως σε ρωσικά μοντέλα, προερχόμενα από την Kamov, όπως το επιθετικό ελικόπτερο Ka-50 Hokum. Τα συμβατικά ελικόπτερα έχουν τον βασικό έλικα/ στροφείο για να ανυψώνονται, ενώ ο μικρότερος στην ουρά σταθεροποιεί το ελικόπτερο, προκειμένου να μην περιστρέφεται ανεξέλεγκτα. Το SB>1 ανυψώνεται και σταθεροποιείται μέσω των δύο στροφείων, που περιστρέφονται αντίθετα το ένα από το άλλο, ενώ ο πίσω έλικας παράγει επιπλέον ώθηση, κάνοντας το αεροσκάφος ταχύτερο.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το DEFIANT αποτελεί ένα τεχνολογικό «άλμα προς τα εμπρός» ως προς την ανάγκη για μεγάλες αυξήσεις σε ταχύτητα και εμβέλεια, ενώ παράλληλα αυξάνονται η ευελιξία και η επιβιωσιμότητα. Επίσης, το ελικόπτερο χρησιμοποιεί τεχνολογία X2, η οποία, σύμφωνα με τη Lockheed Martin (στην οποία ανήκει πλέον η Sikorsky) επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση σε περιοχές που προστατεύονται από προηγμένα συστήματα αεράμυνας, αντιπάλων με δυνατότητες επιπέδου αντίστοιχου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

«Το DEFIANT είναι σχεδιασμένο να πετά με σχεδόν διπλάσια ταχύτητα, και έχει διπλάσια εμβέλεια από τα συμβατικά ελικόπτερα, ενώ διατηρεί τις καλύτερες επιδόσεις χαμηλής ταχύτητας και αιώρησης των συμβατικών ελικοπτέρων» είπε ο Νταν Σπουρ, αντιπρόεδρος της Sikosrky Future Vertical Lift. «Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει εξαιρετικές επιδόσεις στην περιοχή του αντικειμενικού στόχου, όπου η πιθανή εχθρική δραστηριότητα επιτάσσει έμφαση στην ευελιξία και την επιβιωσιμότητα» πρόσθεσε.

Η τεχνολογία X2 μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα μιας σειράς αποστολών, από επίθεση μέχρι μεταφορές σε μεγάλες αποστάσεις, διείσδυση και ανεφοδιασμό. Το DEFIANT είναι το τρίτο αεροσκάφος με τεχνολογία X2 μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια.

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis