Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:32 | 13/08/2018
Στα αποκαλυπτήρια ενός νέου οχήματος προχώρησε η ισραηλινή αμυντική εταιρεία Carmor την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε στην εκδήλωση Eurosatory στο Παρίσι το όχημα μάχης και υποστήριξης πεζικού Mantis.

Για δεκαετίες, η ισραηλινή εταιρεία Carmor Integrated Vehicle Solutions εξοπλίζει τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και δυνάμεις άλλων κρατών με οχήματα όπως το τροποποιημένο και θωρακισμένο εμπορικό φορτηγό Ford γνωστό ως "ο λύκος".

[custom:google-ads]
Αυτό το Mantis 4x4 μπορεί να τροποποιηθεί για να ταιριάζει σε μια σειρά από ποικίλες αποστολές όπως επίθεση και αναγνώριση και θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και για αποστολές τύπου medevac.

Για να επιτεθεί αυτό, προσφέρεται πληθώρα επιλογών όπλων. Οι εκτοξευτές πυραύλων και όλμοι είναι δύο από τα πιο ισχυρά συστήματα όπλων που μπορούν να προστεθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήση διόπτρας σε πιστόλια Αστυνομικών - Σε ποιο Αστυνομικό Τμήμα της Αμερικής το τόλμησαν

Το οπλισμένο Mantis θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα είδος ταχέως μετακινούμενου πυροβόλου όπλου για να καλύψει τις φίλιες δυνάμεις από εχθρικά πυρά.

Τα συστήματα νυχτερινής όρασης και επιτήρησης είναι επιπλέον πρόσθετα. Αυτά θα μπορούσαν να υποστηρίξουν δυνάμεις που χρησιμοποιούν το Mantis για νυχτερινές επιχειρήσεις.

Στο ντεμπούτο του στο Παρίσι, η Carmor παρουσίασε τη διαρρύθμιση του φορτηγού Mantis 4x4 με οπίσθιο αναδιπλούμενο πυροβόλο. Το όχημα ήταν εξοπλισμένο με έναν τηλεχειριζόμενο πυροβόλο όπλο M2.

Ο θάλαμος διακυβέρνησης έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στον οδηγό ένα ενισχυμένο οπτικό πεδίο και τον μέγιστο έλεγχο των συστημάτων ψηφιακής απεικόνισης στην καμπίνα.



Η μεταφερόμενη ομάδα κάθεται μέσα σε ένα πλαίσιο που περιγράφεται ως "κάψουλα θωράκισης".

Το Mantis 4x4 θα είναι διαθέσιμο σε τρεις βασικές εκδόσεις. το "φορτηγό" με θωρακισμένη καμπίνα μπορεί να μεταφέρει τρεις στρατιώτες. μια δεύτερη, μεγαλύτερη έκδοση που μπορεί να μεταφέρει πέντε στρατιώτες. και το "ανοικτό buggy" που μεταφέρει μέχρι και οκτώ πολεμιστές μέσα στο θωρακισμένο κέλυφος.



Τα οχήματα Mantis έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν πολλαπλά στρώματα προστασίας στους πολεμιστές μέσα.

Εκτός από το πολυβόλο .50-caliber, στο Mantis θα μπορούσε επίσης να τοποθετηθεί πυροβόλο 25/30 mm ή σύστημα πυραύλων.

Ως ταχέως κινούμενο πυροβολικό, θα μπορούσε να εξοπλιστεί με ένα σύστημα όλμου όπως το Israeli Elbit Spear Mk 2 120mm.

Τέλος, το Mantis θα μπορούσε ενδεχομένως να εξοπλιστεί με ορισμένα μοντέλα εκτοξευτήρων.
 
onalert με αναφερόμενη πηγή: Fox News
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis