Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:05 | 25/02/2015

 

Τα «αποκαλυπτήρια» του νέου 20ευρου έκανε σήμερα και επισήμως ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi. Θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 25 Νοεμβρίου 2015. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το νέο τραπεζογραμμάτιο περιλαμβάνει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το «παράθυρο με προσωπογραφία» στο ολόγραμμα. Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, το παράθυρο γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της μυθολογίας, η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου. Όπως και τα νέα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ περιλαμβάνει επίσης έναν «αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα» και μια προσωπογραφία της Ευρώπης στο υδατογράφημα.

«Το παράθυρο με προσωπογραφία αποτελεί πραγματική καινοτομία στην τεχνολογία παραγωγής τραπεζογραμματίων» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi. «Είναι το αποτέλεσμα εργασιών του Ευρωσυστήματος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα τραπεζογραμμάτια ευρώ εξακολουθούν να είναι ανθεκτικά έναντι της παραχάραξης. Έτσι, θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη που τρέφουν 338 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη ζώνη του ευρώ για τα τραπεζογραμμάτιά τους.»

Όπως σημειώνεται, τα 20 ευρώ είναι η ονομαστική αξία των τραπεζογραμματίων ευρώ που χρησιμοποιείται συχνότερα. Το τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ διατίθεται ευρέως από τις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ATM), γίνεται αποδεκτό από πολλά μηχανήματα πώλησης και έκδοσης εισιτηρίων και υποβάλλεται συχνά σε έλεγχο για τη γνησιότητά του στα ταμεία εμπορικών καταστημάτων με τη χρήση ειδικής συσκευής.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis