Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 08/06/2018

Τελετές ορκωμοσίας (73) συνολικά νέων Υπαστυνόμων Β΄, αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, στις Σχολές Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αθήνα και Βέροια.

Στη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής στις Αχαρνές Αττικής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επέδωσε τα ξίφη σε (41) νέους Υπαστυνόμους Β’ και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό.

Την Ημερήσια Διαταγή ανέγνωσε η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Σοφία Λαμπροπούλου.

Κατά την διάρκεια της τελετής, ο κ. Τόσκας επέδωσε και αναμνηστικές πλακέτες σε τρία (3) στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου, που αποφοίτησαν ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Νομού Αττικής Γεώργιος Μαυρωτάς και Ιωάννης Δέδες, ο Αντιεισαγγέλεας Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος Εφετών Αθηνών, Εμμανουήλ Καλεντάκης, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών, Θεόδωρος Συρινίδης, η Χριστίνα Μελετιέ, Αξιωματικός Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και οι Κλέαρχος Χαραλάμπους και Γαβριήλ Κόλλιας, ως εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου στην Ελλάδα.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ακόμα, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού, Υποστράτηγος Αναστάσιος Μανιάτης, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό.

Επιπλέον, παρευρέθησαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Βαρσάμης, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθηγητές της Σχολής, συγγενείς των ορκισθέντων Αξιωματικών, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Στην τελετή στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας στο Πανόραμα Βεροίας, τα ξίφη στους (32) νέους Υπαστυνόμους Β’ επέδωσε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγου Νικολάου Ζησιμόπουλου.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Στην τελετή παρέστησαν, o Βουλευτής Νομού Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, Αργύριος Δημόπουλος, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας, ο Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας SOUKOS ROBOTS, Κωνσταντίνος Σούκος, Αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων και Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών φορέων, διδάσκοντες καθηγητές της Σχολής, ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος, συγγενείς των ορκισθέντων Αξιωματικών και λοιποί προσκεκλημένοι.

Στόχος της μετεκπαίδευσης υπήρξε η συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των μετεκπαιδευομένων, η συζήτηση και ανάλυση προβλημάτων που ενέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως Υπαξιωματικοί και η ενημέρωσή τους σε σύγχρονα ζητήματα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού.

Στην κατεύθυνση αυτή, καταρτίστηκε και υλοποιήθηκε ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, διάρκειας τεσσάρων μηνών, αποτελούμενο από θεματικές ενότητες όπως, μεταξύ άλλων:

  • Δικονομικά ζητήματα (ποινικό και δικονομικό δίκαιο).
  • Εγκληματολογικά - ανακριτικά ζητήματα και θέματα ιατροδικαστικής.
  • Θέματα διοίκησης προσωπικού.
  • Θέματα συνταγματικού – διοικητικού δικαίου, προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σχέσεων κράτους – πολίτη.
  • Θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως ειδικότερα θέματα ασφαλείας και τάξης, τροχαίας, αλλοδαπών, διαχείρισης κρίσεων, διερεύνησης εγκλημάτων, οργανωμένου εγκλήματος, διαχείρισης πληροφοριών κ.λπ.
  • Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων, διεθνούς δικαίου, εθνικών θεμάτων και ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι αποστολή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης είναι η μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση αυτού στα σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σχολή υλοποιεί κάθε χρόνο πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων για την παροχή στοχευμένων γνώσεων στο αστυνομικό προσωπικό από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές της Ακαδημαϊκής κοινότητας, ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς καθώς και από έμπειρους και καταρτισμένους Αξιωματικούς του Σώματος.

Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας

 

Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis