ΔΕΘ: Ενίσχυση με 22 διμοιρίες και δύο Αίαντες από Αθήνα - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τους «αρνητές»

ΔΕΘ: Ενίσχυση με 22 διμοιρίες και δύο Αίαντες από Αθήνα - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τους «αρνητές»

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για το κάλεσμα που έχουν απευθύνει οργανώσεις αντιεμβολιαστών στη Θεσσαλονίκη λόγω της ΔΕΘ. Το Σάββατο θα βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεντρώσεις σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης.

Συνολικά 30 διαφορετικές οργανώσεις αντιεμβολιαστών έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Λευκό Πύργο, με φόντο τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσά τους ακροδεξιές ομάδες, που έχουν δώσει το «παρών» σε σειρά διαδηλώσεων κατά του εμβολίου στην Αθήνα. Πολλά από τα καλέσματα έχουν γίνει μέσω Facebook, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο θα είναι μαζική. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το αντιεμβολιαστικό «κίνημα» είναι ισχυρότερο στη βόρεια Ελλάδα, ενώ δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι στην Αθήνα υπήρχαν «πυρήνες» διαδηλωτών με «ροπή» προς τα επεισόδια. Το γεγονός ότι στην Αθήνα υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα μαζικές συγκεντρώσεις «προϊδεάζει» για ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο θα βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεντρώσεις σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης. Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα βρίσκονται οι αντιεμβολιαστές, στην Καμάρα αντιεξουσιαστές και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στην πλατεία Συντριβανίου και στην πλατεία Αγίας Σοφίας συλλογικότητες από τον αριστερό χώρο, στην πλατεία Χανθ το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ. οριστικοποιήθηκαν ύστερα από σειρά συσκέψεων και όπως φαίνεται θα είναι εμφανώς πιο αυστηρά σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι Αρχές περιμένουν το Σάββατο μαζική συγκέντρωση χιλιάδων αντιεμβολιαστών μπροστά από το Λευκό Πύργο.

Στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται 5000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, όπως τα ΜΑΤ, η ΥΜΕΤ, η ομάδα ΟΠΚΕ και η ομάδα Δράση. Σύμφωνα με πληροφορίες, 10 διμοιρίες των ΜΑΤ και 12 της ΥΜΕΤ και δύο Αίαντες (οι ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ.) θα ταξιδέψουν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Με το κομμάτι του πληροφοριακού δικτύου είναι επιφορτισμένοι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.

Κλούβες των ΜΑΤ θα δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας γύρω από το συνεδριακό κέντρο Βελλίδειο, με στόχο, σε περίπτωση που επιχειρήσουν διαδηλωτές να σπάσουν το φραγμό και να μπουν στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, να μη καταστεί δυνατό.

 

Περιμετρικά του Βελλίδειου θα υπάρχουν Αίαντες, οι ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες της Αστυνομίας. Από αέρος θα επιχειρεί το ελικόπτερο και τα drones που θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr