Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:47 | 08/05/2020

Το άνοιγμα της εστίασης αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα για τις κυβερνήσεις δεκάδων κρατών προκειμένου να πάρει μπρος ξανά η οικονομία. Ωστόσο, συνεχίζει να αποτελεί γρίφο για τους καταστηματάρχες ο τρόπος με τον οποίο θα διασφαλίσουν την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω κοροναϊού.

[custom:google-ads]

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε δει τα πλέξιγκλας να κάνουν θραύση στην αγορά προκειμένου να τρώνε οι πελάτες του με ασφάλεια και χωρίς άγχος από τη μετάδοση της πανδημίας. Οι ιδέες όμως φαίνεται πως δεν σταματούν εκεί.

Ένα εστιατόριο στην Ολλανδία σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο να παρέχει τις υπηρεσίες του σε εξωτερικό χώρο: μικρούς γυάλινους θαλάμους χωρητικότητας δύο ή τριών ατόμων.

Πώς παρέχουν τις υπηρεσίες

Οι σερβιτόροι φοράνε γάντια και προστατευτικές ασπίδες προσώπου και χρησιμοποιούν μια μακριά σανίδα για να μεταφέρουν τα πιάτα στις γυάλινες αυτές καμπίνες, εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα υπάρχει η ελάχιστη δυνατή σωματική επαφή με τους πελάτες.

Παρότι η ιδέα αυτή προς το παρόν δοκιμάζεται μόνο σε πελάτες που είναι μέλη της ίδιας οικογένειας και σε φίλους, το προσωπικό του εστιατορίου ETEN, το οποίο ανήκει στο κέντρο τεχνών Mediamatic, λέει ότι η ατμόσφαιρα είναι ρομαντική με το δείπνο υπό το φως κεριών και με θέα στην θάλασσα.

Οι ιδιοκτήτες το βάφτισαν «Serres Séparées» (σε ελεύθερη μετάφραση «θερμοκήπια σεπαρέ»), επειδή όπως υποστηρίζουν στα γαλλικά είναι πιο εύηχο.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης

«Μαθαίνουμε τώρα ξανά πώς να καθαρίζουμε, να σερβίρουμε, να παίρνουμε τα άδεια πιάτα με έναν κομψό τρόπο, ώστε ο πελάτης να αισθάνεται ακόμη ότι τον περιποιούμαστε» λέει ο Βίλεμ Βελτχόβεν της Mediamatic.

Τα ολλανδικά εστιατόρια είναι κλειστά για το κοινό και θα παραμείνουν μέχρι τουλάχιστον τις 19 Μαΐου, παρότι οι κουζίνες τους μπορούν να λειτουργούν για takeaway.

Η ένωση εστιατορίων της χώρας, η KNH, έχει ανακοινώσει ότι ακόμη και αν επιτραπεί στα εστιατόρια να ανοίξουν και πάλι με λιγότερους πελάτες και λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας, πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν οικονομική πανωλεθρία αν διατηρηθούν οι κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

www.in.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis