Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:46 | 28/09/2017

Με πέντε ζευγάρια πάνοπλων F-16 η Άγκυρα θέλησε να διαπιστώσει πόσο γρήγορα κάνουν scramble οι Έλληνες πιλότοι που εκτελούν καθήκοντα επιφυλακής και δεν απογοητεύθηκε. Τα τουρκικά τζετ παραβίασαν 20 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο προβαίνοντας και σε 10 παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. 

Για την αναγνώριση και αναχαίτισή τους, η Πολεμική Αεροπορία "σήκωσε" πέντε ζευγάρια οπλισμένων μαχητικών από τα αεροδρόμια της Αγχιάλου, της Λήμνου, της Σούδας, του Αράξου και του Καστελίου. Το ζευγάρι από τον Άραξο ήταν αυτό που... περιποιήθηκε τους "απέναντι" εμπλεκόμενο με το ίδιο τουρκικό ζευγάρι δύο φορές, μια στις 11:10 πμ βορείως των Ψαρών και ξανά 5' αργότερα, στις 11:15 πμ, με την δεύτερη εμπλοκή να εκτυλίσεται βορείως της Χίου... 

Πηγές από το Πεντάγωνο επεσήμαιναν ότι σήμερα στο Αιγαίο είχαμε συνολικά 20 αεροσκάφη πλήρως οπλισμένα, με τα μισά εξ αυτών εναντίον των άλλων μισών -μια κατάσταση που αυξάνει ανησυχητικά το ενδεχόμενο πιθανού ατυχήματος με σοβαρές συνέπειες. Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής δραστηριότητας της τουρκικής Αεροπορίας όπως αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ. 

[custom:google-ads]

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 28η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (5 x 2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : -

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 10

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 10

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 10

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 20

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis