Κι αν στο δεύτερο ερώτημα η απάντηση είναι πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια από κάποιους που ήθελαν αίμα αστυνομικού, στο πρώτο ερώτημα μέχρι σήμερα, όπου συμπληρώνονται 15 χρόνια, δεν υπάρχει απάντηση. Αυτό παρά το γεγονός ότι στα χρόνια που ακολούθησαν οι καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προσέγγισαν τις 100 και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν σταμάτησαν να ψάχνουν την υπόθεση. Εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι άπαντες περιέγραψαν τον αδικοχαμένο ειδικό φρουρό ως καλό χαρακτήρα, ηθικό, εργατικό, έντιμο και αφοσιωμένο στη δουλειά του. Με απλά λόγια αποκλείστηκε το ενδεχόμενο η δολοφονία να είχε προσωπικά κίνητρα.

Γεννημένος το 1972 στην Ημαθία, ο ειδικός φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς. Ήταν και 03:17 τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου 2004 όταν -σε ηλικία 32 ετών- έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων τρομοκρατών, έξω από την οικεία της οδού Καρπάθου 47Α στην Κηφισιά. Στο σώμα του βρέθηκαν 3 βολίδες από πιστόλι των 9mm και άλλες δύο βολίδες από 38άρι περίστροφο, ενώ στον χώρο της δολοφονίας βρέθηκαν ένας ακόμα κάλυκας των 9mm, μια βολίδα των 9mm και τρεις ακόμη βολίδες περιστρόφου 38 SPECIAL/357 MAGNUM. Κανένα από τα όπλα χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη τρομοκρατική ή ποινική ενέργεια.

 

Ο ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. είχε μαζί του ένα υποπολυβόλο MP-5 και ένα πιστόλι Beretta, όμως δεν πρόλαβε να ανταποδώσει τα πυρά παρότι είχε τραβήξει το πιστόλι του. Φεύγοντας οι δράστες άρπαξαν και το υποπολυβόλο. Από τη νεκροψία - νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο Χαράλαμπος Αμανατίδης χτυπήθηκε στο κεφάλι, στον θώρακα, στους πνεύμονες, υπέστη ρήξη ήπατος ως εξ επιδράσεως βολίδος, ενώ έφερε 5 διαμπερή και 4 τυφλά τραύματα.

Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστίασαν τις έρευνες σε διάφορους υπόπτους, παρά το ότι βρέθηκαν δακτυλικά και παλαμικά αποτυπώματα σε κάλυκες, οι δράστες δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ. Κάποια στιγμή ένα άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και υποστήριξε ότι συμμετείχε στην εκτέλεση του 32χρονου ειδικού φρουρού, ωστόσο, δεν αποδείχτηκε τίποτα. 

Πρόκειται για μία δολοφονία που έγινε σε περίοδο μετασχηματισμού του ελληνικού ένοπλου αντάρτικού πόλεως, μετά και την εξάρθρωση της 17Ν, ενώ μέχρι σήμερα καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη!

Πηγή:  reader.gr