Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:11 | 15/09/2015

Ασύλληπτη φρίκη έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Δανίας η πράξη της 15χρονης, που με 20 μαχαιριές σκότωσε τη μητέρα της, μιμούμενη τους αποκεφαλισμούς που είχε δει να διαπράττουν τζιχαντιστές στο διαδίκτυο.

Οι τζιχαντιστές εραστές  

Οπως αναφέρει η Daily Mail, η Λίζα Μπόρκ πήρε ένα κουζινομάχαιρο και έσφαξε τη μητέρα της, ενώ λίγο νωρίτερα είχε παρακολουθήσει στο διαδίκτυο αποκεφαλισμούς ομήρων των τζιχαντιστών. Η νεαρή διατηρούσε ερωτικό δεσμό με έναν Μουσουλμάνο, ο οποίος την μύησε στην αγριότητα του τζιχαντισμού. Ο νεαρός την εγκατέλειψε θέλοντας να επιστρέψει στην οικογένειά του στην Σουηδία. Μετά τον χωρισμό, η Μπορκ συνδέθηκε ερωτικά με τον 29χρονο Μπαχτιάρ Μοχάμεντ Αμπντούλα έναν ιρακινό που διέμενε σε καταυλισμό προσφύγων, με τον οποίο σχεδίασε και εκτέλεσε τη δολοφονία της μητέρας της, όπως λένε οι εισαγγελείς.

 

 

 

 

Επαιζε ατάραχη με το κινητό της

Η 15χρονη ισχυρίστηκε στις αρχές ότι το έγκλημα διέπραξε ένας λευκός άντρας, που εισέβαλε στο σπίτι τους. Οι αρχές δεν πείστηκαν, καθώς όταν έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος βρήκαν την νεαρή καθισμένη στον καναπέ, να παίζει ατάραχη με το κινητό τηλέφωνό της. Οι εισαγγελικές αρχές θεωρούν ότι το νεαρό ζευγάρι σχεδίαζε να μεταβεί κρυφά στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Το έγκλημα έγινε στη Βόρεια Δανία τον περασμένο Οκτώβριο και η 15χρονη καταδικάστηκε την Τρίτη σε 9 χρόνια κάθειρξη. Ο φίλης της καταδικάστηκε σε 11ετή φυλάκιση και μετά την έκτιση της ποινής θα απελαθεί από τη Δανία. 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis