Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:47 | 14/08/2016

Μπορεί οι ρυθμοί της Αθήνας να πέφτουν κατακόρυφα τον Δεκαπενταύγουστο, μιας και κορυφώνεται η έξοδος των καλοκαιρινών αδειούχων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι επιλογές σου για διασκέδαση μηδενίζονται.

Αν, λοιπόν, δεν θέλεις να μείνεις μέσα σε μία από τις πιο σημαντικές γιορτές του Χριστιανισμού, υπάρχουν διάφορες ενδιαφέρουσες ευκαιρίες που θα σε ενθουσιάσουν.

Μουσεία

  • Μουσείο Ακρόπολης

Μία βόλτα μόνο και μόνο για να θαυμάσεις τα ευρήματα του Ιερού Βράχου είναι αρκετή για να περάσεις ένα δημιουργικό δεκαπενταύγουστο. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη επιλογή.
Κάθε Δευτέρα έως και Πέμπτη, από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν τον καφέ τους ή το μεσημεριανό γεύμα τους με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα.
Ο Θοδωρής Ματούλας είναι μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ από το 1995. Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διδάσκει στo Ωδείο Athenaeum.

Επίσης, μπορείς να δεις την έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» με σημαντικά έργα της αρχαιότητας από σπουδαίους τόπους της ελληνικής περιφέρειας της Δωδώνης. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Μουσείου Ακρόπολης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Ιωαννίνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Συλλογή Καραπάνου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 8 π.μ. - 4 μ.μ. / Τρίτη έως Πέμπτη: 8 π.μ. - 8 μ.μ. / Παρασκευή: 8 π.μ. - 10 μ.μ. / Σάββατο & Κυριακή: 8 π.μ. - 8 μ.μ.

  • Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Με την εικόνα της «Ανάληψης» να είναι το στολίδι μουσείου αυτή την περίοδο, και με συνολικά 25.000 αντικείμενα, όπως ,γλυπτά, κεραμικά, εκκλησιαστικά υφάσματα, έργα ζωγραφικά και μικροτεχνίας, τοιχογραφίες και ψηφιδωτά, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είναι μία εξαιρετική επιλογή τον Δεκαπενταύγουστο.  Μπορείς επίσης να ανακαλύψεις την περιοδική έκθεση του Μουσείου «Ιερά Γεωγραφία» και να κάνεις μία βόλτα στον κήπο με τα τριαντάφυλλα.
 

  • Θερινό Σινεμά, με άποψη

Σινεμά Θησείο. Με θέα στην Ακρόπολη και κύριο θετικό... την ησυχία, η ταινία «7χρόνια φαγούρα» σε σκηνοθεσία Billy Wilder και πρωταγωνίστρια την Merilyn Monroe, η οποία ανέλαβε να αποπλανήσει στην ταινία τον Tom Ewell(Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο, τηλ. 210 3420864, 210 3470980, εισιτ. 6 ευρώ).
 

  • Βόλτες στο κέντρο

Εθνικός κήπος

Αν θέλεις να περάσουν τα παιδιά σου, όσο καλά θα περάσεις και εσύ, πηγαίνεται στον Εθνικό Κήπο. Εκεί λειτουργεί το βοτανικό μουσείο και παιδική βιβλιοθήκη, ενώ το μικρό καφέ απέναντι από το Προεδρικό Μέγαρο θα σε κάνει να ξεχάσεις για λίγο, πως είσαι στην πόλη Δεκαπενταύγουστο.

Λυκαβηττός
Πάρε την πρωτοβουλία (και τον/την σύντροφό σου) και κάνε μία βόλτα στον «άδειο» Λυκαβηττό. Μόνο και μόνο η βραδινή θέα της Αθήνας που «κοιμάται» και το φυσικό τοπίο μέσα από μία ανηφορική διαδρομή, θα σε ανανεώσουν.

  • Παραλίες μία ανάσα από το κέντρο της Αθήνας

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος
ώροι εστίασης, εκδηλώσεων και αναψυχής στην οργανωμένη και μια από τις καθαρότερες παραλίες της Αττικής που βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας.
Ωράριο: 8:00 π.μ.- 8:00 μ.μ.
Τηλ. 210 9855169.
Τιμές:
Είσοδος: 5 ευρώ.
Χρέωση ξαπλώστρας: Δευτέρα με Παρασκευή Δωρεάν, Σαββατοκύριακα: 3 ευρώ (Δημότες: Δευτέρα με Παρασκευή 2 ευρώ).

Αστέρας Βουλιαγμένης
Ξαπλώστρες, συμμετοχή σε events και διαγωνισμούς, δυνατότητα για φαγητό και ποτό και πολλά ακόμη περιλαμβάνονται στις παροχές που προσφέρει η πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης η οποία, ουσιαστικά, αποτελεί προέκταση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Astir Palace
Ωράριο: 8.00 π.μ - 9.00 μ.μ.
Τηλ. 210 8902000.
Τιμές: Δευτέρα με Παρασκευή: Ενήλικες: 13 ευρώ, Παιδιά (από 5 έως 12 ετών): 7 ευρώ. Σάββατο, Κυριακή και Αργίες: Ενήλικες: 23 ευρώ, Παιδιά (από 5 έως 12 ετών): 12 ευρώ.

South Coast, Α' Πλαζ Βούλας
Ενας νέος πολυχώρος καλοκαιρινής διασκέδασης και χαλάρωσης με καφέ, εστιατόρια, water sports και παιδότοπο.
Ωράριο 8 π.μ.- 7 μ.μ.
Πληροφορίες: Α' Πλαζ Βούλας, Κ.Καραμανλή 4, Βούλα (Τέλος στάσης Τραμ).
Τηλ 210 8958800.
Τιμές: Καθημερινές 4 ευρώ, Σαββατοκύριακα 5 ευρώ, μειωμένο 3 ευρώ. Tιμή ξαπλώστρας, 2,5 ευρώ τις καθημερινές.

Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη
Περίπου 30 χλμ. έξω από την Αθήνα βρίσκεται μια υπέροχη παραλία η οποία, μάλιστα, τιμήθηκε φέτος για μια ακόμη χρονιά με «γαλάζια σημαία». Διαθέτει αποδυτήρια, ντουζ ενώ είναι εξοπλισμένη με μεγάλες οικογενειακές ομπρέλες, ξαπλώστρες και καρέκλες και μπορεί να εξυπηρετήσει πέντε έως έξι χιλιάδες λουόμενους ημερησίως.
Ωράριο: 8:00 π.μ. - 8:00μ.μ..
Τηλέφωνο: 22990 72826.
Τιμές: Σαββατοκύριακα και αργίες, γενική είσοδος 5 ευρώ. Για τους δημότες Μαρκοπούλου, 1 ευρώ και 2 ευρώ για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Μαρκοπούλου. Για τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, ισχύουν οι αντίστοιχες ανωτέρω τιμές, για όλες τις ημέρες της εβδομάδας και τις αργίες.
Ελεύθερη είσοδος στα άτομα με ειδικές ανάγκες που διαθέτουν κάρτα, στους αιμοδότες δημότες Μαρκοπούλου και σε άλλες κατηγορίες.

Yabanaki, Βάρκιζα
Ενας πολυχώρος με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, happenings, διαγωνισμούς, events, δραστηριότητες, θαλάσσια σπορ, αλλά και μαγαζιά και υπηρεσίες που λειτουργούν από το πρωί έως το βράδυ, για όλες τις προτιμήσεις.
Ωράριο: 08:00 π.μ. -7:00 μ.μ..
Είσοδος: Κανονικό, 5 ευρώ τις καθημερινές και 6 ευρώ Σαββατοκύριακα και αργίες. Μειωμένο, 3,5 ευρώ. Σετ παραλίας, δωρεάν τις καθημερινές και 10 ευρώ Σαββατοκύριακα και αργίες.

Αστέρια Γλυφάδας

Στα αστέρια Γλυφάδας έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τη βουτιά σας τόσο στη θάλασσα της Γλυφάδας, όσο και στην πισίνα του Balux Café. Η παραλία Αστέρας Γλυφάδας αρχίζει πίσω από το παλιό κέντρο διασκέδασης «Αστέρια» και εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρης της μικρής χερσονήσου προς τα νότια της Γλυφάδας, σε απόσταση λιγότερη από 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Στις τιμές περιλαμβάνεται ξαπλώστρα, ομπρέλα, ντους και αποδυτήρια.
Τιμές: 4 ευρώ τις καθημερινές και 6 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Για τους δημότες και για παιδιά 4-12 ετών, ισχύουν οι μισές τιμές. Οι ξαπλώστρες δεν χρεώνονται. (Πηγή: Clickatlife)

  • Πισίνες

Semiramis, Χαριλάου Τρικούπη 48

Οι ροζ ομπρέλες,  η πισίνα με τον πολύχρωμο πάτο και τα χρωματιστά μπαλκόνια είναι ο λόγος που θα αγαπήσεις το Semiramis.
Τιμή: Καθημερινά, 25 ευρώ το άτομο /παιδιά (2-12 ετών), 15 ευρώ
Σαββατοκύριακα, 35 ευρώ το άτομο/25 ευρώ τα παιδιά

Fresh, Σοφοκλέους 26
Έχοντας θέα την Ακρόπολη δεν μπορείς να μην την βάλεις στην Wishlist σου με τις πισίνες της Αθήνας. Το ξύλινο δάπεδο, άλλωστε, και οι γεωμετρικοί «ελιγμοί» της πισίνας σε κάνουν να θέλεις να μείνεις εκεί όλη την μέρα.
Τιμή: 20 ευρώ (με καφέ και πετσέτα)

 

Hilton, Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 46

Η εντυπωσιακή μεγάλη πισίνα και το χαλαρό κλίμα του Hilton, θα σε κάνει να πηγαίνεις στην πισίνα του ξενοδοχείου κάθε φορά που θέλεις να κρυφτείς από προσώπου γης.
Τιμή: 25 ευρώ το άτομο (17 ευρώ μετά τις 6)
Σαββατοκύριακα: 40 ευρώ

Saint George Lycabettus
Στην καρδιά της Αθήνας μπορείς να κάνεις ανενόχλητη τις βουτιές σου στην ταράτσα του Saint George Lycabettus. Ο χώρος είναι μικρός και ζεστός, ότι πρέπει για να απολαύσεις τον καφέ σου.
Τιμή: Καθημερινά, 25 ευρώ το άτομο
Σαββατοκύριακα, 40 ευρώ το άτομο
Παιδιά (2-12) με 50% έκπτωση

www.pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis