Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 20/02/2016

Σχεδόν 900 μετανάστες βρέθηκαν στο Καστελόριζο από την Παρασκευή, καθώς οι διακινητές φαίνεται πως "ανακάλυψαν" νέα δίοδο στο μικρό και απομονωμένο νησί, όπου ο αριθμός των κατοίκων δεν υπερβαίνει τους 250 , ενώ των μονίμων υπολογίζεται στους 150.

Ταυτόχρονα, ελάχιστος και είναι ο αριθμός τόσο των λιμενικών όσο και των αστυνομικών που υπηρετούν στο ακριτικό νησί. Στα όριά του βρίσκεται, πλέον, και ο χώρος φιλοξενίας των προσφύγων, που έχει διατεθεί από τον Δήμο.

Οι πρόσφυγες αποβιβάζονται, συνήθως, στα παρακείμενα νησιά Ρω και Στρογγύλη και ακολουθεί η διάσωση από τους λιμενικούς, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έστειλε ψαράς στην «Καθημερινή».
 

«Έχουν γνώση οι φύλακες και κανείς υπηρεσιακά και πολιτικά δεν μένει αδρανής», υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, απαντώντας και στον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είχε δηλώσει στη Βουλή, ότι το νησί και οι κάτοικοι του έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Όπως μεταδίδει, εξάλλου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην τουρκική πόλη Κας, που βρίσκεται απέναντι από το Καστελλόριζο, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες που περιμένουν να περάσουν στο ακριτικό νησί, ενώ έχουν συνταχθεί και λίστες αναμονής.

Διαβάστε περισσότερα στο antenna.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis