Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 20/08/2017

Κάθε Αστυνομική Διεύθυνση μπορεί να προβεί στην κατάρτιση αστυνομικής διάταξης που, εξειδικεύοντας και στηριζόμενη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, να ρυθμίσει θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

 Δυστυχώς οι αστυνομικές διατάξεις, είναι πλέον ..... ¨ξεχασμένες ¨.

Παρά ταύτα και όσον αφορά την προσπάθεια, μη εμφάνισης τροχαίων ατυχημάτων  και περιστατικών πνιγμών λουομένων, απλές « κινήσεις » - όπως οι κατωτέρω – που δεν κοστίζουν, μπορεί να συμβάλλουν καθοριστικά στην μείωσή τους.

Εφαρμόστε τις  και θα δείτε !!

Για την μείωση των  τροχαίων ατυχημάτων.  

Αστυνομικοί  των υπηρεσιών τροχαίας με πολιτικά  , έξω από τα κατ/ματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μέσα σε αυτά , κινούμενοι και επί του οδικού δικτύου με συμβατικά αυτοκίνητα .  Σκοπός τους , ο εντοπισμός θαμώνων που βρίσκονται ή ρέπουν  σε κατάσταση μέθη και πρόκειται να επιβιβαστούν και οδηγών που επιδίδονται σε επικίνδυνη οδήγηση επί των οδών οι οποίοι , στην θέα των περιπολικών , συμμορφώνονται για λίγο .

 Να θεσπιστεί ξεκάθαρα με σχετική νομοθεσία ότι, ο συνοδηγός οχήματος  που γνωρίζει ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος και παρ' όλα αυτά δέχεται να επιβιβαστεί, να είναι συνυπαίτιος κατά 50% σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ( υπάρχει σχετική απόφαση του  Δ΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου )

Το ίδιο να ισχύσει και για τους ιδιοκτήτες ή τους υπεύθυνος των κατ/των υγειονομικού ενδιαφέροντος  ( μπαρ, καφέ μπαρ , κέντρων διασκέδασης κτλ ), όταν θαμώνας καίτοι εμφανώς μεθυσμένος, συνέχισε να του χορηγεί αλκοόλ με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε τροχαίο αργότερα. ( αστική ευθύνη )

Οι υπεύθυνοι κάθε εκδήλωσης  σε κέντρα διασκέδασης και σε λοιπούς χώρους , να γνωρίζουν υποχρεωτικά από την προηγούμενη ημέρα  στο Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα , ώρα έναρξης , πρόσωπα και είδος εκδήλωσης .

Οι εργοδότες, οι επιχειρηματίες και ειδικά οι προϊστάμενοι στο δημόσιο ( στο ίδιο πνεύμα ) να καθίσταται υπεύθυνοι  όταν πρόσωπο που εργάζεται στην επιχείρησή τους ή στην υπηρεσία τους, εμπλακεί  σε τροχαίο χωρίς να έχει άδεια οδήγησης  και τούτο, κατά την προσέλευσή του η κατά την αναχώρησή του από την εργασία.

Να συγκροτούνται μικτά συνεργεία τροχονομικού ( και άλλων ) ελέγχων ,  από ώρες 04.00 έως 07.00 , οπωσδήποτε τα Σάββατα και τουλάχιστο δύο φορές την εβδομάδα με βάση την χαρτογράφηση των σημείων όπου έχουν λάβει χώρα τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.

Η πολιτεία να βρει τρόπο για  συνεχής εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων όλων των ηλικιών για θέματα ασφάλειας και πρόληψης δυστυχημάτων στους δρόμου.

Να εξεταστεί το μέτρο τους κλεισίματος όλων των ¨νυκτερινών ¨ κατ/των  υγειονομικού ενδιαφέροντος ( μπαρ και αμιγή ) την 05.00 πρωινή.

Μετρά για, και στις Παραλίες :

Όπως κάθε χρόνο ορίζουμε  την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων και την προσφορά υπηρεσιών στους λουόμενους, με τις γαλάζιες σημαίες , έτσι να οριστούν   - με σήμανση -  και οι παραλίες  που θα  έχει απαγορευτεί ( πέραν των γνωστών περιπτώσεων όπως π.χ  στα  μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων κ.α ) από το Λιμενικό η κολύμβηση για λόγους ασφάλειες των και τούτο σε βαθμό πλημμελήματος .

Αναφορικά με την  ναυαγοσωστική επίβλεψη η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, να  έχει "κλείσει" το θέμα με την ανάδοχο εταιρεία , κάθε χρονιά , για την επόμενη χρονιά και όχι για την τρέχουσα

Κάθε χρόνο τον Μάιο σε κοινή σύσκεψη οι   Λιμενικοί να  ενημερώσουν  τους δήμους για τις υποχρεώσεις τους . Τα πρακτικά δε , να υπογράφονται από όλους τους παρευρισκομένους στην σύσκεψη.

Κοινές περιπολίες Λιμενικών και αστυνομικών σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες και όχι μόνο , που διαθέτουν πισινά , προκείμενου διαπιστωθεί η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ( όχι ο σερβιτόρος και ναυαγοσώστης ).Τήρηση σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα , βιβλίου ξενοδοχειακών μονάδων όπου να εμφαίνεται η ύπαρξη και πότε έγινε ο έλεγχος των κολυμβητικών δεξαμενών.

Σε περίπτωση που σε παραλία αναρτηθεί κόκκινη σημαία , τούτο να το πράττει η Λιμενική Αρχή  και οι παραβάτες να προσάγονται  στο Τοπικό Λιμενικό Τμήμα ( απείθεια )

Μην ξεχνάτε ότι, κάθε θανατηφόρο τροχαίο, κάθε πνιγμός σε παραλία,  που ενδεχομένως μπορούσατε να αποτρέψετε εάν λαμβάνατε μέτρα που μπορείτε να λάβετε – όπως τα ανωτέρω – θα συνιστά βάρος στην συνείδησή  σας.

Εκτός εάν, δεν έχετε συνείδηση.

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis