Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 24/07/2019
Ως ΔΕΚΑ και ΑΚΙΔΑ διαχρονικά έχουμε καταγγείλει το σαθρό , αναχρονιστικό και πελατειακό σύστημα με το οποίο διεξάγονται οι κρίσεις των ανώτατων Αξιωματικών του οργανισμού μας και έχουμε αγωνιστεί με όλες μας τις δυνάμεις για την αλλαγή του. 
 
Γιατί είναι αδόκιμο να παροπλίζονται ή να αναβαθμίζονται στελέχη ενός σοβαρού οργανισμού μέρες μετά την αλλαγή της όποιας κυβέρνησης. 
 
Γιατί είναι απαξιωτικό για το θεσμό και το κύρος των στελεχών, να αφήνονται υπονοούμενα στον τύπο περί παρέμβασης του τάδε πολιτικού ή του δείνα επιχειρηματία και άλλων. 
 
Γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία και την ασφάλεια του πολίτη να αφήνονται περιθώρια για τέτοιου είδους εξωθεσμικές παρεμβάσεις. 
 
Γιατί η εικόνα γενικευμένης αναξιοκρατίας που καλλιεργείται και εμπεδώνεται από το σύνολο του προσωπικού, όταν η ηγεσία επιλέγεται με κριτήρια άλλα, πέραν της επαγγελματικής επάρκειας, βασικών δεξιοτήτων και γνώσεων , είναι ο βασικός λόγος αποδιοργάνωσης του οργανισμού. Γιατί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών πληγώνεται βάναυσα , όταν ο σχετικός σχεδιασμός ανατίθεται χωρίς κανένα ίχνος αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας. 
 
Η πρόταση μας για ένα αντικειμενικό και διαφανές σύστημα αξιολόγησης, είναι δημοσιευμένη κι έχει αποσταλεί στους αρμόδιους.
 
 Άραγε γιατί απεχθάνεστε την σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής επιτροπής για την επιλογή της Ηγεσίας του Σώματος; Γιατί φοβάστε την αξιολόγηση των υφισταμένων; Δε θα κουραστούμε να την επαναφέρουμε διεκδικώντας την υλοποίηση της, και κλιμακώνοντας κάθε φορά τις δράσεις μας.
 
 
Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.) 
Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.) 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis