Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 26/10/2019

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τα μέλη μας που υπηρετούν  στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και διατίθενται καθημερινά για μεταγωγές κρατουμένων με το βανάκι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών,  ότι ένα διαχρονικό αίτημα της Ένωσής μας προς τη Διοίκηση,  ικανοποιήθηκε άμεσα από τον Διοικητή Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγο κ.  ΤΖΕΦΕΡΗ Πέτρο.

      Συγκεκριμένα,  στην πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ. Σ. της Ένωσης Αθηνών αποτελούμενη από τους κ.κ. Πάκο Δημοσθένη, Χύτα Κωνσταντίνο,  Χρυσάφη Γρηγόριο, Μαυραγάνη Φώτη, Ρήγα Νικόλαο και αντιπροσώπους της Ε.ΑΣ.Υ.Α.  που υπηρετούν στην Ασφάλεια, ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που θίξαμε ήταν η υπεραπασχόληση του προσωπικού που διατίθεται σε υπηρεσία μεταγωγής κρατουμένων με το βανάκι της Υ.Α.Α. και ξεπερνάει τα φυσιολογικά όρια αντοχής, λόγω της πολύωρης διαδικασίας.

      Από χθες (25-10-2019) με έγγραφη Διαταγή του κ.  Διοικητή,  οι Υπηρεσίες των αστυνομικών καλούνται να μεριμνούν εγκαίρως  για την αντικατάσταση του προσωπικού και την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τον υπολογισμό του επιπλέον εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας. Σε περίπτωση δε αδυναμίας αντικατάστασης σε μεταγωγή η οποία επιβάλλεται να συνεχιστεί περαιτέρω, οι συνοδοί αστυνομικοί δεν θα διατίθενται σε υπηρεσία την επόμενη μέρα,  ή θα χορηγείται Ημερήσια Ανάπαυση, ανάλογα με την περίπτωση. Ευχαριστούμε τον κ.  Διοικητή για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε,  αποδεικνύοντας ότι αναγνωρίζει το επίπονο έργο της μαζικής μεταγωγής κρατουμένων, καθώς και τους κινδύνους που διατρέχουν οι συνάδελφοι - συνοδοί.

      Η Ε.ΑΣ.Υ.Α. δεν σταματά τον αγώνα της για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων αστυνομικών - μελών της στις Υπηρεσίες της Αθήνας και θα συνεχίσει να καταθέτει εποικοδομητικές προτάσεις με επιχειρήματα, που φέρνουν αποτελέσματα.

              Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Προέδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας

Πάκος Δημοσθένης              Χύτας Κωνσταντίνος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis