Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 11/03/2021

Οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις, τρομοκρατία, αναρχία, χουλιγκανισμός, άκρατη πολιτική σκοπιμότητα και φόβος. Καταστάσεις χάους και κλίμα εμφιοπολεμικό είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που επικρατούν στη σκέψη τόσο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και των σύννομων πολιτών αυτής της Χώρας. Της Χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και τώρα κάποιοι ανεγκέφαλοι, σκοταδιστές, μισάνθρωποι και μηδενιστές άκριτα τη βιάζουν και ασχημονούν σε βάρος της.

Χθες βράδυ, για πολλοστή φορά, συνάδελφοί μας αστυνομικοί γίνανε στόχος ακραίων οργανωμένων και πολιτικά καλυμμένων εγκληματικών στοιχείων στην καρδιά της Αθήνας και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον εντονότερο δυνατό τρόπο κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν εκπορεύεται, παράλληλα δε, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τον αποτροπιασμό της για την εγκληματική-δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν οι συνάδελφοι μας στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια μιας «ειρηνικής», κατά τα άλλα πορείας, που είχε κεντρικό σύνθημα τη μηδενική ανοχή στη βία και την προστασία της ζωής όλων. Προφανώς εννοούσαν με εξαίρεση τις ζωές των αστυνομικών, που θα αποτελέσουν προσφορά θυσίας στους χθόνιους Θεούς για να τους εξευμενίσουν. Πόση υποκρισία;

Τονίζουμε την αντικειμενική ανάγκη, η συντεταγμένη πολιτεία να θωρακίσει επιτέλους αποτελεσματικά την ασφάλεια των πολιτών και των ίδιων των αστυνομικών, των οικογενειών τους και της περιουσίας τους, που βάλλονται ακόμη και μετά την αποστρατεία τους.  

Καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να περιβάλουν με πολιτική στήριξη και σεβασμό τον Έλληνα Αστυνομικό και να εναντιωθούν πραγματικά - και όχι προσχηματικά - στις εγκληματικές οργανωμένες ομάδες που θεωρούν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο. Πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα, η διαφύλαξη της ασφάλειας της κοινωνίας, τη ζωής, της περιουσίας και των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και οι συνθήκες εργασίας του Έλληνα Αστυνομικού τίθενται σε άμεση προτεραιότητα.

Ευελπιστούμε, πως αυτές οι απόπειρες που στοχεύουν τη ζωή μας, θα λάβουν οριστικό τέλος, αφυπνίζοντας το υγειές κοινωνικό σύνολο να πιέσει προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά κυρίως τους υπεύθυνους, οι οποίοι υποχρεούνται να λάβουν τα κατάλληλα δραστικά μέτρα για την εξασφάλιση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για κάθε αστυνομικό, ενισχύοντας πραγματικά και αποτελεσματικά τις συνθήκες ευνομίας για την κοινωνία σε ολόκληρη τη Χώρα.

Στον συνάδελφό μας, τον Άγγελο, ευχόμαστε όλοι μας περαστικά και γρήγορα ξανά κοντά μας.

Χθες βράδυ ο Άγγελος κράτησε.

Δεν τους έκανε τη χάρη.

Η Δημοκρατία άντεξε !

footeer

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis