Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:10 | 18/03/2016

Δύο βαλλιστικούς πυραύλους, ανοικτά της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Την πληροφορία φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Νοτίου Κορέας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Λίγη ώρα αργότερα, επιβεβαίωση για την εκτόξευση των πυραύλων κοινοποίησε και ο Λευκός Οίκος. «Οι ΗΠΑ εντόπισαν την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα. Κανένας από αυτούς τους δύο δεν συνιστά απειλή για τις ΗΠΑ ή για τους συμμάχους μας στην περιοχή», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι οι βολές αυτές συνιστούν «παραβίαση πολλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», ήταν οι δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου της Άμυνας.

Η εκτόξευση των πυραύλων, που έγινε από την ανατολική ακτή και πέταξαν για περίπου 800 χλμ, προτού πέσουν στη θάλασσα της Ιαπωνίας, έρχεται εν μέσω αυξημένης έντασης στην κορεατική χερσόνησο και ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Νοτίου Κορέας, είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για πυραύλους Nο-Nτoνγκ μεσαίου βεληνεκούς που, όπως υπολογίζεται, έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν την Ιαπωνία.

Χτες το βράδυ, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο».

«Καλούμε εκ νέου τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από οποιαδήποτε ενέργεια που θα προκαλέσει όξυνση των εντάσεων στην περιοχή και να επικεντρωθεί περισσότερο στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για τον σεβασμό των διεθνών υποχρεώσεων και δεσμεύσεών της»,ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του, στην οποία κατέληγε λέγοντας ότι «οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη δέσμευσή τους για την υπεράσπιση των συμμάχων τους».

 

http://www.protothema.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis