Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:31 | 11/03/2017

Καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο τα κίνητρα που προβάλει ο αστυνομικός ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε τον οδηγό ταξιτζή στην Καστοριά.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ότι όταν ομολόγησε στις αρχές, τοποθετούμενος επί του ζητήματος των κινήτρων της πράξης του, υποστήριξε αντιφατικούς ισχυρισμούς. 

Ειδικότερα, αρχικά φέρεται να δήλωσε πως το κίνητρο του ήταν η ληστεία.

Ωστόσο, στην κατοχή του θύματος, δηλαδή του οδηγού ταξί, βρέθηκαν 550 ευρώ. Χρήματα τα οποία δεν θα βρίσκονταν πάνω του εάν το εγκλημα είχε πραγματοποιηθεί για να τον ληστέψει ο δράστης.

Ο λόγος για τον οποίο ο δράστης δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αποκάλυψη των αληθινών κινήτρων της πράξης του παραμένει αδιευκρίνιστους, με ορισμένους να εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στο ότι αυτά μπορεί να σχετίζονται με παράνομες πράξεις.

Σε κάθε περίπτωση, το πέπλο μυστηρίου για τα πραγματικά αίτια του εγκλήματος παραμένει, με τους αστυνομικούς να ερευνούν όλα τα σενάρια, ακόμη και εκείνα των προσωπικών ή και των οικονομικών διαφορών.

 

Ο ταξιζτής που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό

Ο ταξιζτής που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό

 

Το 45άρι που τραυμάτισε τον Μαζιώτη 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός που κατηγορείται για τη δολοφονία του ταξιτζή στην Καστοριά είχε λάβει μέρος σε συμπλοκή, τον Ιούλιο του 2014, στο κέντρο της Αθήνας και ήταν αυτός που είχε τραυματίσει τον τρομοκράτη Μαζιώτη λίγο πριν τη σύλληψή του. 
Μάλιστα, είχε πυροβολήσει με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά, ένα 45άρι Sig Sauer, το οποίο κατέχει νόμιμα. 

Για λόγους ασφαλείας αποσπάστηκε μετά από την Αθήνα και τα τελευταία χρόνια ήταν στην Καστοριά.

Οι τρεις πυροβολισμοί 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο δράστης πυροβόλησε τον 52χρονο ταξιτζή τρεις φορές. Μία στην δεξιά κροταφική χώρα, μία στην άνω δεξιά θωρακική χώρα από μπροστά, καθώς υπάρχει τραύμα εξόδου, και μία στο δεξί ημιθωράκιο. Όλες οι βολές έγιναν με το ίδιο 45αρι.

Οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του ένστολου ο οποίος λάμβανε μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου χάρη σε κάποιες μαρτυρίες αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες καταστημάτων. Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το βίντεο από κάμερα περιπτέρου.

 

 

 

 

Το έγκλημα 

Ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ επιβιβάστηκε στο ταξί στο κέντρο της πόλης στις 16.30 το απόγευμα και οδήγησε τον οδηγό του στην ερημική τοποθεσία της Νέας Λεύκης, κοντά σε αποθήκη που διατηρεί ο πατέρας του. 

Εκεί δια της βίας τον κατέβασε και τον πυροβόλησε από απόσταση περίπου 30 μέτρων. 

Το ταξί βρέθηκε σε έναν χωματόδρομο και το άψυχο σώμα εντοπίστηκε στις περίπου 20.00 το βράδυ.

Στη συνέχεια, ο δράστης περπάτησε πολλά χιλιόμετρα μέχρι να βρει άλλο ταξί το οποίο και χρησιμοποίησε. 

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από την οικογένεια του θύματος, καθώς ο 52χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις τους, ενώ το GPS του οχήματος του το έδειχνε ακινητοποιημένο στο ίδιο σημείο.

 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis